KıbrısManşet

Sucuoğlu: 2013’te türlü oyunlarla UBP’yi böldü”

Günlerdir kendisine yönelik çirkin iddialar karşısında sakinliğini koruyan ve beraberlik çağrısı yapan UBP Genel Başkan adayı Dr. Faiz Sucuoğlu, Hasan Taçoy ve Ersan Saner'in ve ağır suçlamaları karşısında daha fazla sessiz kalmadı.

Günlerdir kendisine yönelik çirkin iddialar karşısında sakinliğini koruyan ve beraberlik çağrısı yapan UBP Genel Başkan adayı Dr. Faiz Sucuoğlu, Hasan Taçoy ve Ersan Saner’in ve ağır suçlamaları karşısında daha fazla sessiz kalmadı. Sucuoğlu katıldığı canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü


“KENDİ PARTİSİNİ HÜKÜMETTEN DÜŞÜRDÜ”… UBP içindeki güruhun parti içindeki tüm komplo teorilerinin altından çıktığını söyleyen Sucuoğlu, “Bir önceki kurultayın iptal olmasının da arkasında yine aynı güruh vardı. Bu güruhun müdahaleleriyle geçtiğimiz yıl kurultay darmadağın oldu. 3-4 kişilik bu güruh UBP içerisindeki huzursuzluğu yaratan kişilerdir. Hep aynı oyunlar” dedi. Bu güruhun başrollerinde her zaman Hasan Taçoy’un olduğunu öne süren Faiz Sucuoğlu, “2013’te UBP’yi darmadağın eden, UBP’yi bölen bunlar değil mi? 2013’de kendi partisini hükümetten düşüren Hasan Taçoy değil miydi? Sadece ülke tarihinde değil, dünya tarihinde de böyle bir şey görülmemiştir, kendi partisini hükümetten düşürsün birileri. Dolayısıyla herkes haddini bilecek. Oyun içinde oyun, yalan içinde yalan, bu artık bir yaşam tarzı oldu” diyerek hem partiye hem de ülkeye yazık edildiğini ifade etti.

“BENİ HEDEF ALARAK AYIBINI ÖRTEMEZSİN”… Video skandalına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Bu herkes için bir derstir. Eğer Başbakan olacaksanız, eğer Bakan olacaksanız özel hayatınıza ekstra özen göstereceksiniz diyen Sucuoğlu, Ersan Saner’e, “Sen bu oyuna geldiysen ve eğer bir oyunun başrolündeysen başkalarına çamur atma. Önce kenara oturup bir aynaya bakacaksın. Öyle bir hale getirdiler ki olayı, Ersan bey öyle açıklamalar yaptı ki ben zannettim o videodaki kendisi değil de benim. Böyle bir rezalet, böyle bir terbiyesizlik, böyle bir aymazlık olamaz” sözleriyle tepkisini dile getirdi. “Yargı da oldu, hâkim de oldu kendisi kararı verdi ve beni suçlu buldu” diyen Sucuoğlu, “Bu işin göbeğinde olan sizsiniz. Bu ne aymazlıktır, başkasını işaret etmekle bu işi kapatamazsınız, başka hedef göstermekle bu işi unutturamazsınız” dedi.



Diğer Haberler

Başa dön tuşu