GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Sucuoğlu: 62 gün boyunca vatandaşımızı ne aç ne aşsız ne aşısız ne parasız ne de sağlıksız bıraktık

Ulusal Birlik Partisi Sarayönü’nde seçim zaferini kutluyor.

Ulusal Birlik Partisi Sarayönü’nde seçim zaferini kutluyor.

Kutlama esnasında konuşan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, tüm ilçelerden kutlamaya gelen UBP üyelerini selamlarken, bu soğuk gecede zafer kutlamasına katılım gösterenlere teşekkürlerini sundu.

Her yerde her zaman UBP tabanının destek verdiğini dile getiren Faiz Sucuoğlu, “İşte bu zaferin gerçek mimarları sizsiniz.” Dedi.

62 gün boyunca durmadan, yorulmadan, uyumadan mücadele ettiklerini belirten Sucuoğlu şöyle devam etti:

“Rakipleriniz, rakiplerimizdir. Biz öyle bir gömlek giydik ki ateş mi desek lav mı desek? Adını koyacak zorluk bulamıyorum. 62 gün boyunca vatandaşımızı ne aç ne aşsız ne aşısız ne parasız ne de sağlıksız bıraktık. Çok yorulduk.

Bize dediler ki maaşları ödeyemeyeceksiniz, ödedik. 13. Maaşları ödeyemeyeceksiniz, ödedik. Asgari ücreti yapamayacaksınız, yaptık. Bize dediler ki seçimde işiniz zordur zafer ile kazandık. İşte UBP budur.”

En zor dönemde, ekonominin %16 daraldığı, özel sektörün zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde iktidardayken seçime giderek %40 oy aldıklarını belirten Sucuoğlu, “İkinci partiye %8,5 fark atacaksınız. İşte UBP budur, farkımız da budur.” Dedi.

Zor bir görev üstlendiklerinin bilincinde olduklarını belirten Sucuoğlu şöyle devam etti:

“Halkımız bize güvendi, halkımız bize 5 yıllık bir görev verdi. Zor bir görev biliyoruz. Ama inanın değerli kardeşlerim bu zor görevin altından kalkabilecek tek parti var; ekipleriyle birlikte UBP bu ülkeyi hakkettiği noktaya tekrardan getirecek tek partidir.”

Hükümeti kuracak ve ülkeyi hakkettiği noktaya getirecek tek parti olduklarını vurgulayan Sucuoğlu, bu yükü ve sorumluluğu üstlendiklerini ve bu sorumluluğun altından kalkacaklarını ifade etti.

Seçime katılan beş partinin mecliste olması nedeniyle sistem gereği “Tek Başına İktidar” hedefine ulaşamadıklarını belirten Sucuoğlu şöyle devam etti:

“Siz her zaman bizlerle birlikte oldunuz. Sıcakta 50 derecede, sokakları evleri birlikte gezdik. Havalar soğudu aynen devam ettik. Yağmur yağdı, ıslandık. Aşırı soğuk oldu hiçbir şekilde bizi engellemedi. Bu akşam bu kadar soğuk bir gecede yine meydan doldu.”

Seçim süreci boyunca hazırlanırken parti büyüklerinden büyük tecrübe kazandıklarını dile getiren Sucuoğlu, yaşları ileri olmasına rağmen gecesini gündüze katıp merkezde UBP için çaba sarf eden herkese teşekkürlerini sundu.

Yeni oluşacak ekipleri ile birlikte ilerleyen süreçte zor bir görev alacaklarının farkında olduklarını vurgulayan Sucuoğlu şunları söyledi:

“Biz hep bozulan, hep sıkıntıya itilen dönemlerde geldik ve başardık. Bu defa da geliyoruz başaracağız. Çünkü inanıyoruz, inanıyorsunuz. Kısa bir süre sonra büyük ihtimalle Sayın Cumhurbaşkanımız bize hükümet kurma görevini verecek. Biz şunu söyledik; bizimle yürüyecek partilerin cesur seçilme gayesinde olmayan, radikal kararlar atacak bizler gibi olmalıdır. Biz bunlarla yürüyeceğiz, bu partilerde bizim gibi inancı umuduyla başarıya odaklananlarla beraber yürüyeceğiz. Başka çaresi yok. Bulacağımız ortaklarımızda arayacağımız en büyük özellik bu olacaktır.

Sıkıntılı ve dar bir tünelden geçeceklerini belirten Sucuoğlu, “Ama sonunda güneş parlıyor, biz o güneşe ulaşacağız. Bizim heyecanımız bizim inancımız tamda budur.” Dedi.

UBP olarak olmazsa olmaz dedikleri iki madde olduğunu kaydeden Sucuoğlu şunları ekledi:

“Bu iki maddenin 1. KKTC ve ikincisi ise Anavatan T.C.’ye olan sevgi ve bağlılıktır. Bu ilkelerle yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte tabili Ankara ile çok yoğun istişarelerde içerisinde olacağız. Çünkü bu süreçte biz Anavatanla birlikte önümüzdeki hedeflere gelene dek yürüyeceğiz. Burada T.C.’nin tereddüttü yoktur. Her sıkıştığımızda arkamızda duran kayıtsız, şartsız, beklentisiz tek ülke vardır buda anavatandır.”

Meclis açıldıktan sonra ek bütçeyi yürürlüğe koymaları gerektiklerini, daha sonra ise reçetesini yazdıkları KKTC’ye en az 2 veya 3 sektörü şu an ki 2 hizmet sektörünün yanına ekleyeceklerini kaydeden Sucuoğlu, ülkeyi 8-10 ay içerisinde ekonomik olarak dönüşümünü başarmış noktaya taşıyacakları vurguladı.

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu