KıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu Ankara’nın hangi isteğini yerine getirmedi?

Şimdi birileri Faiz Bey’e sen ancak Ankara’nın istediği kadar parti genel başkanı ve veya başbakan olabilirsin dayatması yapıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Seçilmiş bir kişiyi pasif duruma düşürmek önündeki bütün yolları tıkamak ve ona seçilmiş de olsan benim onaylamadığım bir kişisin al çantanı git tavrını doğru bulmam mümkün değil

Benim anlamadığım Faiz Sucuoğlu’nu  Ankara neden kabullenmiyor.

Sucuoğlu’nun ondan öncekilerden ne eksileri oluştu Ankara iktidarının nezdinde?

Onlardan farklı ne yaptı?

Ya da yapmadı?

İtaat deseniz Faiz Bey hanesine 10 puanı tereddütsüz yazdırır.

Örnek?

Kurultaydan çekil dediler, anında kazandığı kurultaydan geri çekildi.

Kısacası “otur Arap kalk Arap” minvalinde Türkiye ile ilişki yürütmeye hevesli bir kişi Faiz Bey. Ankara ne istemiş olabilir ki Faiz Bey bunu yerine getirmedi.

Kıbrıs sorunu ekseninde de Türkiye’nin öngördüğü politikaları harfiyen destekleyen bir isim. Sırf Ankara’daki iktidar ile yakınlık kurmak için onların İslami anlayışlarını da benimseyen, bir takım tarikatlarla yakınlık kuran bir isim.

Peki ama Ankara  iktidarının  istediği doğrultuda tereddütsüz hareket eden Faiz Bey için neden bir türlü yeşil ışık yakılmıyor?

Ankara’nın istediği ve Faiz Bey’in yapmadığı ne olabilir?

Bence Ankara’nın isteyeceği ve Faiz Bey’in anında yerine getiremeyeceği hiç bir şey olamaz. Öncelikle bunları buraya bırakmış olayım. Yani Faiz Bey’den Ankara karşısında dik duran, Ankara’ya rağmen doğru olanı yapmak için gayret gösteren  bir kahraman çıkmaz.

Çıkaramazsınız!

Faiz Bey partisinin yaklaşık  yüzde 61 oyunu alarak genel başkanlığa seçildi.

Kimler tarafından?

UBP’li üyeler tarafından.

Ve fakat şimdi birileri Faiz Bey’e sen ancak Ankara’nın istediği kadar parti genel başkanı ve veya başbakan olabilirsin dayatması yapıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Seçilmiş bir kişiyi pasif duruma düşürmek önündeki bütün yolları tıkamak ve ona seçilmiş de olsan benim onaylamadığım bir kişisin al çantanı git tavrını doğru bulmam mümkün değil.

UBP şimdilik genel başkan Faiz Sucuoğlu’nun arkasında duruyor.

Yetkili organlarında aldığı karar ile de Sucuoğlu’nun dışında (UBP içinde) başka bir milletvekiline hükümeti kurma görevi verilmesi halinde bunu kabul etmeyeceklerini belirtiyorlar.

Yani eğer hükümeti kurma görevi yeniden UBP’den bir milletvekiline verilecekse bu genel başkanımız olmalıdır kararlılığı var.

Hoş doğru olan da budur.

Kuzey Kıbrıs’ta gelmiş geçmiş tüm iktidarların Ankara ile ilişkilerine büyük hassasiyet ve önem gösterdiği sır değil.

Ve fakat doğru temeller üzerine bir türlü oturtulmayan bu ilişkiler maalesef iki ülke arasında olması gereken diplomasiyi, politikayı başka bir boyuta itiyor.

Belli ki sıkıntı da burada baş gösteriyor.

Türkiye Kuzey Kıbrıs için yaşamsal öneme haiz bir ülkedir. Bu gerçeklik her zaman bakidir. Tarihimiz boyunca da bu hep böyle olmuştur. Ve elbette Kuzey Kıbrıs için Türkiye vazgeçilmezdir. Lakin bunun doğru zeminde ele alınması gerekiyor.

Türkiye Kuzey Kıbrıs için ne kadar önemliyse, Kuzey Kıbrıs da Türkiye için o denli önemlidir.

Bu hassasiyeti kimse göz ardı etmemelidir..

Ve fakat bu Ankara’ya seçilmiş bir kişiyi kenara çekme ayrıcalığını vermemelidir.

Sucuoğlu eğer gidecekse bu demokratik olmalıdır, ki öyle anlaşılıyor Sayın Sucuoğlu partisinin başında kalmaya kararlı görünüyor. O halde bu pozisyonda birine al çantanı evine git diyemezsiniz…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu