KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Sucuoğlu: Bu enerji ve gücü gördükten sonra tek hedefimiz tek başına iktidardır

Taçoy, Sucuoğlu ve Töre'nin parti başkanlığı için yarıştığı seçimden açık ara farkla birinci çıkan yeni başkan Faiz Sucuoğlu, üyelerini sevgi ile kucaklayarak "siz varsanız biz varız" diyerek ilk duyguları ile açıklamasını gerçekleştirdi.

CANLI AKTARIM

Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre’nin parti başkanlığına aday olduğu kurultayda, oy verme işlemi sona erdi. Oylar sayılmaya devam ediyor.

Saat 22.26

Taçoy, Sucuoğlu ve Töre’nin parti başkanlığı için yarıştığı seçimden açık ara farkla birinci çıkan yeni başkan Faiz Sucuoğlu, üyelerini sevgi ile kucaklayarak “siz varsanız biz varız” diyerek ilk duyguları ile açıklamasını gerçekleştirdi.

Kendisini destekleyen herkese teşekkür eden Sucuoğlu, şunları dile getirdi:

“Bu enerji ve gücü gördükten sonra tek hedefimiz tek başına iktidardır. Bu bütünlükle UBP Erken Genel Seçim ile tek başına iktidar olacaktır. Bu akşamki atmosfer, bu akşamki heyecan ayak seslerinin geldiğini gösteriyor. Yakında Erken Seçim olma ihtimali yüksek ve UBP’nin tek başına iktidar olma olasılığı çok yüksek. UBP’deki kurultaylar genelde hep yarışlı olur. Olması da gerekir.

Birden fazla adayın katılması gerekir. Ben iki arkadaşıma da candan teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde doğal olarak üçümüz de yarıştık. Hepimiz aynı gemi içerisindeyiz. Gemi su alırsa hepimiz zarar görür, gemi batarsa biz de batarız. Omuz omuza mücadele devam edecek. Biz birlik ve bütünlüğe inanıyoruz. Dolayısıyla küskünlük ve kutuplaştırma asla olmayacak. Önümüzdeki Erken Seçime hep birlikte tüm arkadaşlarımızla yola çıkacağız ve tek başına iktidarı UBP’ye kazandıracağız.

UBP, Kıbrıs konusunda, dış siyaset konusunda kendi bünyesinden kendi içinden çıkan Sayın Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu tezlerin hepsine yüzde yüz destek veriyorum. KKTC bu davayı yıllardır götürüyor ve götürmeye devam edecektir. Bu konu asla tartışılamaz. TC Anavatanımız yıllardır karşılıksız, hiçbir beklentisi olmadan hep en zor zamanlarımızda arkamızda durmuştur. KKTC’nin en büyük şansı Ana vatanının olmasıdır. Aynı ırkın insanlarıyız. Dinimiz, dilimiz bir. Orada olan en ufak bir üzücü olay burada bizi hasta eder. Biz Türkiye sevgisini UBP içinde tartıştırmayız.

Değerli kardeşlerim çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla bu Erken Seçim sonrası kurulacak yeni hükümet veya kurulacak Seçim Hükümeti’nin en önemli hedefi ekonomi olacaktır. Beş kuruşu 10 kuruş nasıl yapabiliriz onu düşüneceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda ben yoktur biz varız. Dolayısıyla oluşacak Parti Meclisi ile çok ciddi kararlar almak zorundayız. Değerli dostlar esasında konuşacak çok şey var ancak sabahın erken saatlerinden beri buradayız ve hepimiz yorulduk.

Yarın mesai ve hepimiz terledik sıcaktan. Sizlere binlerce kez teşekkür ediyorum. Eğer siz varsanız biz varız. Eğer UBP tabanı varsa tavanı vardır. Tabansız hiçbir tavan hareket edemez. Bu coşkunun taçlandırılacağı nokta da tek başına iktidardır. Herkese teşekkürler, sağ olunuz var olunuz. Birlikteliğimiz devam edecek, herkes bunu bilsin. Gençlerimize ve kadınlarımıza her türlü katkıyı ve politik açılımı yapacağız çünü enerji de coşku da hedef de burada. Sizlere helal olsun!”

Saat 20.40 Üçüncü sandık için oy sayımına geçildi.

Saat 20.35 İkinci sandık açıldı. Sayım yapıldı.

İKİNCİ RAKAMLAR

Hasan Taçoy – 852

Faiz Sucuoğlu – 1385

Zorlu Töre – 130

Geçersiz: 23

Saat 19.32

İlk açılan sandık sonrasında salonda sevgi seli yaşandı. Faiz Sucuoğlu destekçileri “Beklediğimiz en kötü sandıktı” diyen Sucuoğlu diğer 3 sandıkta daha başarılı olduğunu aktardı.

Saat 19:28

İlk sandık olan 17 numaralı sandıktan Faiz Sucuoğlu’nun açık ara farkla birinci olduğu gözlemlendi. İlk sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

İLK RAKAMLAR

Hasan Taçoy – 935

Faiz Sucuoğlu – 1585

Zorlu Töre – 154

Saat 19.00 itibari ile ilk sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu