KıbrısManşetSiyasetTürkiye

Sucuoğlu: Bu kriz Saner ile Arıklı’nın danışıklı dövüşü

‘Hükümet Krizi’ iddialarına bir eleştiri de UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu’ndan geldi.

YAŞANAN HÜKÜMET KRİZİ SUNİ BİR KRİZ… Başbakan Ersan Saner ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yönelik eleştirilerde bulunan Sucuoğlu GIYNIK’a çarpıcı açıklamalarda bulunarak, yaşanan krizin suni bir kriz olduğunu, Saner ve Arıklı’nın danışıklı dövüş yaptığını öne sürdü.

‘Hükümet Krizi’ iddialarına bir eleştiri de UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu’ndan geldi.

Başbakan Ersan Saner ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yönelik eleştirilerde bulunan Sucuoğlu GIYNIK’a çarpıcı açıklamalarda bulunarak, yaşanan krizin suni bir kriz olduğunu, Saner ve Arıklı’nın danışıklı dövüş yaptığını öne sürdü.

Sucuoğlu, Bertan Zaroğlu’nun seçime girmemesi için Erhan Arıklı’nın seçimin erken tarihte olmasını istediğini ve bu nedenle erken seçime gidilebilmesi için bir kriz yaratmaya çalıştığını savundu.

Başbakan Saner’in ise UBP Kurultayı olmadan ya da baskın bir kurultay ile seçime gitmek istediğini çünkü kurultayın olması halinde kurultayı kaybedeceği düşüncesinde olduğunu ortaya attı.

Sucuoğlu’nun Başbakan Ersan Saner ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile ilgili ortaya attığı iddia şu şekilde:

“Başbakan Ersan Saner, kurultaya odaklandığından örgütleri gezdiği için hükümetle çok fazla ilgilenemiyor. Hükümet bozulursa kurultaya yeni bir hükümetle gidilir ve belki o daha iyi olur. Erhan Arıklı eğer hükümetten çekilmek istiyorsa çekilsin, 26 üye ile devam edilir. Zaten şu andan Ekim ayına kadar herhangi bir nisap sorunu da yok. Sonrasında da ‘Seçim Hükümeti’ olarak devam eder. Önce kurultay yapılır, akabinde 2 ay sonra Ocak ayında da seçim yapılır. Bu yapılan danışıklı dövüştür.”

HEDEF KURULTAYA GİTMEDEN SEÇİM VEYA BASKIN BİR KURULTAY İLE SEÇİM Mİ?

Öte yandan Sucuoğlu, sorumuza cevaben, esas hedefin kurultaya gitmeden seçimin gerçekleşmesi veya baskın bir kurultay ile seçime gitmek olduğunu doğruladı.

Ancak Türkiye’nin bu duruma karşı çıktığının net olarak bilgisinde olduğundan söz eden Sucuoğlu, Başbakan Saner’in şansını bu şekilde deneme yoluna gittiğini iddia etti.

Sucuoğlu, Saner’in parti başkanlığını kurultayda kaybetmesi durumunda en azından milletvekili olabileceği umuduyla bu aksiyonları yarattığını çünkü aksi takdirde milletvekili olmasının da söz konusu olamayacağını ifade etti.

Bu hükümet krizinin aslında softa şaşırtması gibi göründüğünü fakat bu aşamada Türkiye’ye rağmen bir hükümetin bozulma noktasının ne kadar mümkün olabileceği konusunda soru işaretleri olduğunu söyleyen Sucuoğlu, diğer yandan da hükümetin bozulması durumunda CTP’nin bu durumu değerlendirebileceğini ileri sürdü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu