GenelKıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu: Bu olaylar politikanın kalitesini yerlere seriyor

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu katıldığı bir tv programında açıklamalarda bulundu.

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu katıldığı bir tv programında açıklamalarda bulundu.  Videoyu bir kez gördüğünü, izleyemediğini aktaran Sucuoğlu, skandal videonun sızdırılmasıyla ilgili alakası olmamasına rağmen suçlandığını iddia etti.   “Aile bütünlüğüne, manevi değerlere inanan biriyim. Benim bu konuyla ilgim yoktur hassas bir konu ve sıkıntılı bir süreç. Bu olayın siyasette başka arkadaşlardan bilen var. Kimse benim gibi düşünüp kendi bilgisinde tuttu ve paylaşmadı. Böyle bir suçlama ortaya çıkınca benimde koruyacak gizleyecek bir şeyim kalmaz” ifadelerine yer verdi.

 

Polise gitmediğini, bunun bir aile faciasına dönüşmesini istemediğini aktaran Sucuoğlu, “Ben en doğrusunu yaptım. Görmedim, duymadım, konuşmadım” diyerek videoyu yayan kişi ya da kişilerin rakiplerden birinin taraftarları olduğunu ve o kişileri de uyardığını söyledi.

 

“GİZLİ OLDUĞUNU ZANNETTİĞİMİZ İÇİN GİZLEDİK MEĞER HERKES BİLİYORMUŞ”

Video skandalı ile ilgili tutuklu bulunan zanlılarla bir yemekte buluştuğu iddialarına da yanıt veren Sucuoğlu, arkadaşlarıyla yemeğe oturmadan önce kendisine bir telefon geldiğini ve durumun acil olduğunu söylemeleri üzerine davet ettiğini ancak gizlenmesi gereken bir konu olmadığını olsa bile bir kalabalığın içinde görüşmeyeceklerini söyleyerek, konuyu öğrendiği an masayı terk ettiğini belirtti.  “Biri bu görüntülüleri aldığımı biri kanıtlasın ülkeyi terk ederim” şeklinde konuşan Sucuoğlu, “Bilenler var diğerleri hiç konuşmadı biz gizli olduğunu zannettiğimiz için gizledik meğer bu konuyu pek çok bilen gören varmış.  Çok büyük bir haksızlığa uğradım.  O kötü niyet kimdir onun bulunması lazım.  Her şey ardından çorap söküğü gibi gelir” dedi.

 

“BİZİ VURACAKLAR DİYE SUÇSUZ İNSANLAR ETKİLENİYOR”

“Politikanın kalitesini de yerlere seriyor bu olaylar.  Kurultay yapılmasın diye neler yapıldı.  Kin nefret olmadan bazı şeyleri derleyip toplamamız lazım” açıklamalarına yer veren Sucuoğlu, Eski Özel Kaleminin de konuyla ilgili olmadığını düşündüğünü belirterek  “Bizimde iki çocuğumuz var ne kadar büyük bir acı olduğunu düşünebiliyorum. Muhittin Bey’in avukatıyla görüştüm, Muhittin’i tanıdığım kadarıyla temiz bir insandır iki ay önce babasını kaybetti. O ayrı üzücü bir olay. Benim inandığım gördüğüm kadarıyla. Muhitin’in çocuğu Güney’de okur yıllardır gider gelir, o dönemde gidip gitmediğini bilmem ama otobüsü gecikince götürüp getirirdi. Son dönemlerde böyle bir şey oldu mu bilmiyorum. Bizi vuracaklar diye suçsuz insanlar etkileniyor ” diye konuştu.

 

“VİDEONUN BAŞINI GÖRDÜM İZLEYEMEDİM, İĞRENDİM”

“Videonun sadece başını gördüm bakmadım iğrendim. Bana göre değil. Bu tip olayların olmaması gerekir. Politikacılar her zaman çivinin üstündedir birlerinin elinde ise ona teslimsiniz demektir.  Böyle bir şeye halk olarak alışık değiliz” ifadelerini kullanan Sucuoğlu, “Bu kurultay çok şeye gebe. Hemen arkası bir erken seçimdir arkası da yerel seçimdir. Çok zor günler bekliyor o motivasyon ve heyecanı kazandırabilirsek partiye pig yaptı ama bugünden itibaren düşecek. O düştükçe kurultay heyecanı artacak.  Bizim özlediğimiz ve gördüğümüz heyecanı yeniden yakalarız.  Partimim etkilenmemesi mümkün değil ama şahsi bir meseledir. Partili olması nedeniyle partiye menfi yönde etki yapmıştır.  Bu kurultay çok önemli iki seçimin ve önümüzdeki 4-5 yılın siyasi tablosunu çizecek sürecin başlangıcıdır. Buradaki bir yanlış partiyi sıkıntının içine çekecektir” dedi.

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu