KıbrısManşetSiyasetSürmanşetTürkiye

Sucuoğlu depremi!

Ulusal Birlik Partisi savaş alanına döndü. Sular tam duruldu derken Sucuoğlu kılıcı ile meydana indi

GIYNIK MANŞET

SUCUOĞLU, MÜDAHALEYİ DOĞRULADI…

UBP, Cumhurbaşkanı Tatar’dan hükümeti kurma görevini alan Genel Başkan Vekili Saner’in ismi üzerinde 18 milletvekilinin imzasıyla uzlaşı sağlayarak Cumartesi günü tek adaylı kurultaya gitmeye hazırlanırken, Sucuoğlu hazmedemediği çekilme olayında yeniden sahneye çıktı. Sucuoğlu cumartesi günü yapılacak olan kurultayda resmen aday olduğunu dün gece duyurdu. Sucuoğlu, ilk resmi açıklamasında, TC’nin kurultaya müdahalesi olduğunu iddia ederek, müdahalenin Taçoy için yapıldığını imasında da bulundu.

BİR DARBE DE HP’DEN…

Dün gün boyunca, sırasıyla CTP, HP, TDP, DP ve YDP ile görüşen Saner, bir darbe de Halkın Partisi’nden yedi. CTP’den ve TDP’den kesin bir dille ret yanıtı alan Saner’in güvendiği dağlara karlar yağdı. Saner önce Sucuoğlu şokunu, ardından da HP Parti Meclisi’nden gelen ‘Bu sefer sizinle değiliz’ cevabıyla sarsıldı. Hükümet için hiçbir partiden olumlu yanıt alamayan UBP için tek yol erken seçim gibi görünüyor.

ŞOK YAŞADI…

UBP kurultayının ikinci turu öncesi genel başkanlık yarışından çekilme kararı alan Sucuoğlu’nun yeniden aday olacağını YDP ziyareti esnasında GIYNIK aracılığıyla öğrenen Saner, “18 arkadaşımın hükümeti kurma görevi ve hükümeti kurduğum takdirde tam arkamda duracaklarına dair imzalı taahhütleri vardır. Bu bile sorunun net cevabıdır” dedi. Saner’in bugün parti meclisinde yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

UBP KURMAYLARINA GÖRE ‘BAKANLIK BLÖFÜ’

Müdahale ve baskı gölgesinde hükümeti kurmaya çalışan iktidar partisi UBP, şimdi yeni bir krizin eşiğinde. UBP’de yaşananlar Kemal Sunal’ın Tosun Paşa filminde yaşanan Yeşil Vadi kavgalarını aratmıyor.

Sucuoğlu’nun yakın çevresine “TC tarafından istenmeyen adam ilan etmelerine ve saraydan gelen tüm baskılara rağmen beni yıldıramadılar. Her şeyi göze aldım ve adayım” dediği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu