GenelKıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu:  “Hassas bir dönemdeyiz dikkatli olmalıyız”

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Faiz Sucuoğlu, Türkiye’ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle alınmayan KKTC vatandaşlarının manşetlere taşınmasının yanlış olduğunu savunarak, ‘bu bir ülkenin almış olduğu karardır, zaman zaman ülkeler kendi menfaatleri doğrultusunda bu yönde karar alabilir” dedi

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Faiz Sucuoğlu, Türkiye’ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle alınmayan KKTC vatandaşlarının manşetlere taşınmasının yanlış olduğunu savunarak, ‘bu bir ülkenin almış olduğu karardır, zaman zaman ülkeler kendi menfaatleri doğrultusunda bu yönde karar alabilir” dedi ve KKTC vatandaşlarını hassas bir dönemden geçildiği için özenli davranmaya davet etti.  KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yasağı olmasını iki ayrı devlet ve devletlerin iç işleri olarak değerlendiren Sucuoğlu konuşmasının ilerleyen dakikalarında ise tek millet iki devlet vurgusu yaparak, ‘Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC et ve tırnak gibidir’ diye konuştu.

KKTC BURADA NEYE MÜDAHALE EDECEK? TÜRKİYE BAŞKA BİR DEVLET

Ali Bizden, Ahmet An ve Ali Kişmir’in farklı dönemlerde benzer şekillerde Türkiye’ye giriş yasağı olduğunu öğrenmesi üzerine, Avrupa Gazetesi, Türkiye’ye giriş yasağı olduğunu iddia ettiği kişilerin isimlerini paylaştı.KKTC vatandaşlarının ülkeye alınmamasıyla ilgili olarak Sucuoğlu, katıldığı bir tv programında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi yasal düzenlemeleri içinde aldığı bir karardır. Başka bir devletin almış olduğu bir karardır. Başka ülkelerden gidenler için de zaman zaman bu uygulama yapılıyor kendileri için sıkıntılı görülen isimleri bir şekilde yurda sokmama anlamında Türkiye Cumhuriyeti’nin aldığı bir karardır. KKTC’nin burada nereye müdahale edeceğini anlamakta zorlanıyorum.  Güney Kıbrıs’tan birine KKTC’ye giremezsin dediğimde başka bir ülkenin itiraz etme hakkı var mı? Yoktur” değerlendirmelerine yer verdi.

 

“MANŞETLERE TAŞIMAK DOĞRU DEĞİL”

TC Lefkoşa Elçiliği’nde bulunan Kara listedeki isimlerin dolaşmasını hoş karşılamayan Sucuoğlu, liste için, “Dedikodu ve abartmayı seven bir halkız. Bu konu üzerinde belli noktaları eleştiri hedefi yapma amacıyla söylemler artarak devam edecek manşetlere çıkacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrı bir devlettir ve o devletin almış olduğu bir karardır.  Bunun farklı yönlere çekilmesi, manşetlerde tartışmanın doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

 

“HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Yaşananların ardından birçok kişide acaba benimde girişim yasak mı tedirginliğinin olmasına ise Sucuoğlu, “Biraz daha belli konularda dikkatli olunması gerekir. KKTC, TC ve Doğu Akdeniz en hassas dönemlerini yaşıyor bu dönemlerde dikkatli olmamız gerekiyor” uyarısında bulundu.

“TÜRKİYE İLE ET TIRNAK GİBİYİZ”

Sucuoğlu konuşmasının ilerleyen dakikalarında ise Türkiye ile KKTC arasındaki özel bağa vurgu yaparak, “Tek millet iki devlet hassasiyeti var. Et tırnak gibi hareket eden iki ülkeden bahsediyoruz birisi küçük tanınmamış KKTC her türlü sıkıntı probleme karşılıksız destek veren bir anavatan.  Kıbrıs Türkü’nü Filistin halkından ayıran en büyük fark, Kıbrıs Türkü’nün her zaman 84 milyonluk bir güç KKTC’nin arkasında olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu