KıbrısManşet

Sucuoğlu ‘HP’ dedi, Senin: Yetki kurullarda

Faiz Sucuoğlu kurultayı kazanması durumunda hükümet oluşumu için ilk tercihinin HP olduğunu açıkladı. HP Başkanı Yenal Senin de kapılarının açık olduğunu kaydetti

Ulusal Birlik Partisi’nde henüz olağanüstü kurultay tamamlanmadı ancak Faiz Sucuoğlu parti Başkanı olmuş gibi… Sucuoğlu ikinci turda kazanması durumunda önceliğinin hükümet kurulumu olduğunu belirterek, ilk tercihinin Halkın Partisi ile koalisyona devam etmek olduğunu belirtti.

Diyalog gazetesine konuşan Sucuoğlu ikinci tercihinin Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile bir koalisyon olduğunu belirterek, erken seçime sıcak bakmadığını kaydetti.

Yenal Senin SESkıbrıs’a konuştu
Bu açıklama sonrasında SESkıbrıs, Halkın Partisi Genel Başkan Vekili Yenal Senin’e ulaştı. Senin, öncelikle Sucuoğlu’nun kurultayı kazanıp, görevi alması gerektiğini belirterek, “Bizim kapımız herkese açıktır. Karartı Partimizin Merkez Yürütme Organı verir” dedi.

“Yetki parti kurullarında”
Kudret Özersay’ın parti başkanlığını bırakması ve seçimden de mağlup ayrılması sonrasında HP’de sessizlik hakimken, Senin, “MYO’muz bir tamam yerinde duruyor ve gereken kararlar alınır” diye konuştu.

“HP sizce hükümete ortak olmalı mı?” sorusunu yanıtlayan Yenal Senin, “Bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz. Yetki parti kurullarımızındır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu