KıbrısManşet

Sucuoğlu, ilk turdan ipi göğüsledi ve UBP’nin yeni Genel Başkanı oldu

GIYNIK Gazetesi’nin 28 Ekim Perşembe günü yayınlanan ‘Bu iş ilk turda biter’ manşetinde yer alan anket doğru çıktı

Ulusal Birlik Partisi’nin 2020 yılının 31 Ekim tarihinde gerçekleştirilen 11. Olağan Üstü Kurultayı’nın devamı niteliğindeki, 22. Olağan Kurultayı’nın favori adayı olarak gösterilen ve kazanacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan Faiz Sucuoğlu, ilk turdan ipi göğüsledi ve UBP’nin yeni Genel Başkanı oldu


SANER’E BİR DARBE DAHA… UBP üyeler, video skandalının ardından kurultay yarışından çekildiği günden beridir, yargı süreci devam eden konuyla ilgili Dr. Faiz Sucuoğlu’nu hedef alan Başbakan Ersan Saner’in Sucuoğlu’na yönelik başlattığı karalama kampanyasına itibar etmedi. Sucuoğlu’nun dürüstlüğüne ve samimiyetine inanan UBP’liler, kurultayda Sucuoğlu’nu büyük bir destekle UBP’nin 11. Genel Başkanı olarak seçti. Kurultayda en yakın rakibi Hasan Taçoy’a 2 bin 426 oy fark atarak, 8 bin 727 üyenin 5 bin 295’in oyunu alan Sucuoğlu, ilk turda UBP’nin yeni Genel Başkanı seçildi. Hasan Taçoy ve Zorlu Töre Sucuoğlu’nu tebrik ederken, Sucuoğlu’nu destekleyenler kurultay salonunda kutlamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bugün Faiz Sucuoğlu’nu kabul ederek hükümet ve erken seçim konularını görüşmesi bekleniyor.

“HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR”… UBP 22. Olağan Kurultayında oyların yüzde 60,6’sını alarak genel başkanlığa seçilen Faiz Sucuoğlu, partililere hitaben yaptığı zafer konuşmasında, kurultayda UBP’ye yakışan bir demokrasi örneği sergilendiğini belirterek, teşekkür etti. Bundan sonraki hedefin tek başına iktidara gelmek olduğunu söyleyen Sucuoğlu, “Bu enerji ve gücü gördükten sonra evet tek başına iktidar tek hedefimiz. Bu bütünlükle UBP erken seçimde tek başına iktidar olacak” şeklinde konuştu. Kurultayın yarışlı olduğunu, demokrasi gereği de öyle olması gerektiğine işaret eden Sucuoğlu, birlikte yarıştığı iki arkadaşına teşekkür ederek “Hep söylüyorum, hepimiz aynı gemideyiz. Batarsak hepimiz zarar görürüz. Biz gemiyi batırmayacağız. Kimse kaybetmeyecek, omuz omuza devam edeceğiz. Küskünlük kutuplaşma asla olmayacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu