Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Sucuoğlu: Kabinede bu kadar değişiklik beklemiyordum

"Oysa Olgun Amcaoğlu, zorlu sürece rağmen maliyede çok iyi performans gösterdi"

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faiz Sucuoğlu, TV2020’de Reşat Akar’ın sunduğu programa telefonla bağlanarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

UBP-YDP-DP azınlık hükümetinde yeni kabinede bu kadar değişiklik yapılacağını beklemediğini ifade eden Sucuoğlu, pandeminin de etkilemiş olduğu zor dönemde bakanlık görevini başarıyla yürüten kişiler olduğunu ifade etti.

Olgun Amcaoğlu MALİYEDE ÇOK İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ”

Yeni kabinede Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Olgun Amcaoğlu’nun pandemi ve ekonomik sorunlara rağmen Maliye Bakanlığı’nda çok iyi performans gösterdiğini kaydeden Sucuoğlu, Nazım Çavuşoğlu’nun da Eğitim Bakanlığı döneminde yükseköğrenim, burs ve öğrencilere verilen katkılar konusunda önemli başarılara imza attığını söyledi. Dursun Oğuz’un ise ilk kez Tarım Bakanlığı’nda görev almasına rağmen süreci başarıyla yürüttüğünü belirten Sucuoğlu ifadeleriyle, bu bakanlıklarda görev değişiminin olmamasını tercih ettiğini işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevde bulunduğu dönemde, her ay ortalama 156 Milyon TL sigorta ödemesi yaptıklarını ifade eden Sucuoğlu, pandemi nedeniyle 164 milyon 39 bin 900 TL ücret desteği yaptıklarını aktardı. Sucuoğlu, tüm yapılan ödemelere rağmen bakanlığı borçsuz devrettiklerinin de altını çizdi.

“PARTİ İÇİNDE ÇALKANTILAR DEVAM EDİYOR”

UBP’de kurultay sürecinde yaşananlar nedeniyle parti tabanında çalkantıların devam ettiğini söyleyen Sucuoğlu,”Hükümet kurma çalışmaları nedeniyle bu süreç böyle gider. Bu aşamadan sonra genel başkanlık için kurultayın yetiştirileceğinden emin değilim. Bir başkanlık seçimi partiye ne kazandırır ne kaybettirir enine boyuna tartışılmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu