GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022

Sucuoğlu: Kutlama ve teşekkür için yarın 17.30’da Lefkoşa Sarayönü’nde olacağız

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Başkanı Faiz Sucuoğlu, seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Başkanı Faiz Sucuoğlu, seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasının ardından basına açıklamalarda bulundu. Konuşmasında hükümetin esas görevinin ekonomi olacağına dikkat çeken Sucuoğlu, UBP’nin hem  tecrübe hem bilgi açısında tartışmasız önde giden bir parti olduğunu ifade etti.

Sucuoğlu’nun açıklamsı şu şekilde:

“Ülkenin belli noktalarında çeşitli arızalar nedeniyle elektrik kesintileri yaşadık. Bu sıkıntı ve zorlu sürece rağmen %50’ye yakın 25 vekillik bir karar verdi halkımız. UBP, Meclisin büyük bir kitlesine sahip. Hükümetin büyük ortağı olarak seçime girdik ve o şekilde devam edeceğiz. Tek başına iktidarı hedefledik 26 ‘yı bulmayı hedefledik ve şu anda 25 vekil sayısındayız. Halkımızın kararına saygı duyuyoruz ve tartışmasız sandıktan çıkan kararı kabul edeceğiz. Koalisyon hükümeti için çalışmaya başlayacağız ülkemizin zaman kaybetme gibi bir lüksü yok. Görevler alınacak ve temaslar başlayacak. Ülkenin ekonomik anlamda refahı için önümüzdeki 5 yılda çalışacağız. Hem tecrübe hem bilgi açısında tartışmasız UBP önde giden bir partidir. Seçilme gailesi olmadan ne yapabiliriz, radikal adımlar atacağımızı söyledik ve aynı noktadayız. Yasa çalışmalarımızı da buna göre hazırladık. Hükümetin esas görevi ekonomi olacaktır. Kutlama ve teşekkür için yarın 17.30’da Lefkoşa Sarayönü’nde olacağız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu