KıbrısKültür SanatManşetSiyasetToplum

Sucuoğlu: Lefke’nin yeri bende çok başka!

GIYNIK'a özel açıklamalarda bulunan Sucuoğlu, Lefke ilçesine sık sık gittiğini ve kendisinde çok farklı bir yeri olduğunu ifade etti.

Lefke Turizm Derneği ve Lefke Belediyesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Lefke Hurma Festivali’nin 12.si, Avrupa Birliği’nin ‘’İki Toplumlu Diyaloğu Geliştirme Projesi’’ desteğinde gerçekleştiriliyor.

Lefke Çarşı Merkezi’nde, sabah saat 10.00’da başlayan festival, akşamüzeri saat 18.00’a kadar devam edecek. Lefke’nin ana ürünlerinden biri olan hurmanın tanıtılması, üreticilerinin desteklenmesi, Kıbrıs kültürünü tanıtılması ve yaşatılmasını amaçlıyor.

Gerçekleşen festivale UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve eşi Ece Sucuoğlu da katıldı.

GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunan Sucuoğlu, Lefke ilçesine sık sık gittiğini ve kendisinde çok farklı bir yeri olduğunu ifade etti.

Lefke bölgesinin UBP tarafından ilçe haline getirildiğini kaydeden Sucuoğlu, Ocak ayı seçimleri sonrasında önceliğin Lefke olacağını ve tıpkı İskele ilçesi gibi Lefke’nin de altyapısındaki eksikliklerin giderileceğinden bahsetti.

Sucuoğlu, 12. Geleneksel Lefke Hurma Festivali’nin güzel bir etkinlik olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

“Lefke demek hurma, güzellik, ceviz ve deniz demektir. Ben Lefke’ye sık sık geliyorum. Doğrusu UBP’nin de ilçe haline getirdiği bir bölgedir. Ayrıca bir sorumluluğumuz da vardır. O yüzden ilk ziyaretimizi Lefke ilçesinde gerçekleştirdik. Henüz tüm eksiklikleri giderilmemiş olsa da bu iki aylık geçiş dönemi sonrası Ocak ayında yapılacak seçimler sonrasında iyi bir hedefe ulaşacağız ve önceliği Lefke ilçesinden yana kullanacağız. İskele’nin dönemindeki gibi bu önümüzdeki beş yıl içerisinde hak ettiği değeri vereceğiz. Lefke’ye sözümüz var, sorunlarını çözeceğiz. Lefke bölgesi hem iç hem de dış turizm anlamında büyük bir çekim alanıdır. Gerekli katkıyı koyup, ihtiyaç olan altyapıyı oluşturacağız. Lefke’nin yeri bende ayrıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu