KıbrısManşet

Sucuoğlu, parti genel başkanlık koltuğunda da daha fazla oturamadı

Büyük bir farkla kurultay yarışını kazanmasına ve Ulusal Birlik Partisi’nin genel seçimlerden birinci parti olarak çıkmasına rağmen Başbakanlık süresi oldukça kısa olan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, parti genel başkanlık koltuğunda da daha fazla oturamadı.

Büyük bir farkla kurultay yarışını kazanmasına ve Ulusal Birlik Partisi’nin genel seçimlerden birinci parti olarak çıkmasına rağmen Başbakanlık süresi oldukça kısa olan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, parti genel başkanlık koltuğunda da daha fazla oturamadı

SUCUOĞLU PES ETTİ

Patlak: GIYNIK Gazetesi’nin manşetine taşınan haberde, “Siyasi kulislerden elde edilen bilgilere göre; yerel seçimler öncesinde UBP’de olağanüstü bir kurultay gündeme gelebilir” diye yazmıştı

OLAĞANÜSTÜ KURLTAYIN TEK ADAYLI OLMASI BEKLENİYOR… GIYNIK Gazetesi’nin 22 Ağustos Pazartesi günü yayınlanan ‘Sarayda UBP zirvesi’ manşetinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen gayri resmi toplantıda, Başbakan Ünal Üstel’in UBP İlçe Başkanları’ndan “olağanüstü” kurultay” talep ettiği haberi gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Ağustos ayı içerisinde başlayan bu sürecin sonunda, Başbakan Üstel hedefine ulaştı. Faiz Sucuoğlu’nun geri çekilmesiyle birlikte, Ersan Saner döneminde olduğu gibi, yerel seçimler öncesinde gerçekleştirilecek seçimsiz olağanüstü bir kurultay ile Başbakan Ünal Üstel’in UBP Genel Başkanı olması ve parti içerisindeki çift başlılığın sona ermesi bekleniyor.

KURULTAY TARTIŞMALARI YEREL SEÇİM SÜRECİNİN ÖNÜNE GEÇTİ… GIYNIK Gazetesi’nin 31 Ağustos Çarşamba günü yayınlanan ‘UBP’de Sular Durulmuyor’ manşetinde, yerel seçim sürecine girilen şu günlerde, henüz daha aday belirleme aşamasına gelemeyen Ulusal Birlik Partisi’nin gündeminde olağanüstü kurultay olduğu ve UBP’de bitmek bilmeyen kurultay tartışmalarının yine gündemde üst sıralardaki yerini korumaya devam ettiği dile getirilmişti. GIYNIK Gazetesi’nin söz konusu manşetinin yayınlamasının üzerinden henüz birkaç gün geçtikten sonra Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun genel başkanlık görevinden istifa etme kararı alması, GIYNIK Gazetesi’nin manşetini doğrular nitelikte önemli bir gelişme oldu.

UBP’DEKİ BİTMEYEN TARTIŞMALAR İSTİFA GETİRDİ… UBP’de yıllardan beridir devam eden ve kurultaylarda da “UBP sadece genel başkanını değil ülkenin başbakanını da seçiyor” söylemlerine de yansıyan genel başkanın başbakan olması geleneğinin devam ettirilmesi isteniyordu. UBP’nin tabandan tavana her kademesinde, parti içerisinde çift başlılık yaşandığı eleştirilerinin yapıldığı ve bu konunun çözülmesi gerektiğine yönelik kulaktan kulağa yayılan ve yükselen söylemler Faiz Sucuoğlu’nun genel başkanlıktan istifasını getirdi.

HENÜZ 6 GÜN ÖNCE “GÖREVİMİN BAŞINDAYIM” DEMİŞTİ… GIYNIK Gazetesi’nin ‘UBP’de Sular Durulmuyor’ manşetinin yayınlandığı 31 Ağustos Çarşamba günü, parti genel başkanlığından istifa konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Faiz Sucuoğlu, istifa etme gibi bir niyeti olmadığını ve 3 yıl sonra gerçekleştirilecek olağan kurultaya kadar görevinin başında olduğunu belirterek, “Olağan kurultayda kaybedersem görevden giderim” demişti. Sucuoğlu’nun bu sözlerinin üzerinden kısa bir süre sonra istifa kararı alması büyük bir şaşkınlık yaratırken, geçtiğimiz hafta sonu büyük bir trafik kazasını şans eseri hiçbir yara almadan atlatan Sucuoğlu ailesinin yaşadığı bu travmanın söz konusu kararda etkisi olduğu düşünülüyor.

AİLESİNİN İSTEĞİNİ KIRAMADI… GIYNIK Gazetesi’nin Sucuoğlu’na yakın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Faiz Sucuoğlu’nun eşi ve kızlarının babalarının sağlık durumundan endişe ettikleri için, genel başkanlık görevinden istifa edip, vekil olarak siyasi yaşamına devam etmesini talep ettikleri öğrenildi. Yaşadığı stresli süreç nedeniyle sağlık durumunun bozulmasından endişe eden ailesinin bu isteğini kırmayan Faiz Sucuoğlu’nun UBP Genel Başkanlığı’ndan istifasını resmi olarak genel merkeze sunması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu