EkonomiKadınKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplumYaşam

Sucuoğlu: Şiddete uğrayan kadınlarımız sessiz kalmamalı!

UBP Kadın Kolları, düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri bu sabah Kadın Sığınma Evi'ne destek amaçlı olarak teslim etti.

UBP Kadın Kolları, düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri bu sabah Kadın Sığınma Evi’ne destek amaçlı olarak teslim etti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun eşi Ece Sucuoğlu başkanlığında UBP Kadın Kolları, LTB Dayanışma Eğitim Merkezi’nde yetkililerle bir araya geldi.

Kadına karşı şiddetin önüne geçebilmek adına neler yapılabileceğine ilişkin konuşma yapan Sucuoğlu, kadınların şiddete karşı sessiz kalmamaları gerektiğini vurguladı.

Yetkililer de aile içi şiddettin ‘Aile içi yaşanan bir durum’ olmadığını ve bunun karşısında sessiz kalınmaması gerektiğine dikkat çekerek, şiddet ortamında büyüyen özellikle erkek çocukların bu eylemi doğru olarak algılayıp, ilerleyen süreçte kendi hayatlarında da uygulama ihtimalinin oldukça yüksek olduğundan söz etti.

Hem gelecek nesile doğru davranmayı öğretmenin hem de şiddete karşı ‘Artık dur!’ diyebilmek için toplumda farkındalığın arttırılması gerektiğine işaret edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu