KıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu: Ülkenin karanlıkta kalmaması için El-Sen ile protokol imzaladık

Meclis’te eleştirileri yanıtlayan Başbakan Faiz Sucuoğlu,ülkenin elektriksiz kalmaması için El-Sen’le söz konusu protokolü imzaladıklarını belirtti

Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinde indirim konusuna da değinen Başbakan Sucuoğlu, “Mart ayı en soğuk ay oldu ve faturalar ödenemeyecek duruma geldi. Bakanlar Kurulu’nda yaptığımız değerlendirmede, oy birliği ile Mart ayına mahsus ve Maliye’nin karşılığını bulup KIB-TEK’e vereceği şekilde bir indirime gidilmesi kabul edildi. Burada bir tarih değişikliği yok. Mart ayı için alınmış bir karardır bu” dedi.

“TEKNECİK’İ KAPATACAĞIZ DEDİLER!”

Sucuoğlu, KIB-TEK’le ilgili yaşananlara da değinerek, Ankara’dan döndükten sonra KIB-TEK müdür yardımcısının ve bir çalışanın kendisini evinde ziyaret ettiğini, kendisine Teknecik’in kapatılacağını ve Rum tarafının da ülkeye bu açığı kapatacak elektriği veremeyeceğini beyan ettiğini söyledi. Böyle bir koşulda ülkenin yüzde 70’inin karanlıkta kalacağını öğrendiğini dile getiren Sucuoğlu, bunlarla birlikte kendisine bir ön anlaşma metni verildiğini kaydetti.

“ÜLKEYİ KARANLIĞA MI GÖMSEYDİM?”

“Biz bu konuşmadan sonra Teknecik’ten ‘santrali kapatıyoruz’ diye tekrardan arandık” diyen Başbakan, “Ülke elektriksiz kalacaktı. Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Gece ülkeyi karanlığa mı gömerdiniz? Teknecik kapatıldığı takdirde geri çalışır duruma geçmesi günler alır. Bunları göze alamadığımızdan metni imzaladık, ‘Pazar günü üzerinde çalışalım’ dedik. Pazar gün metin üzerinde çalıştık ve hatalı noktaları düzelttik, sorunu çözdük” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu