KıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu’na İncirli’den tepki: “Karşı tarafa yapılan saygısız bir tutum”

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli siyasi gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve Sucuoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli BRT’de 14.Saat programına katılarak siyasi gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Maliye ve İçişleri Bakanlıklarının UBP’de olması gerektiği şeklindeki açıklamalara” ilişkin soruya CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, “Çok hegemonik bir yaklaşım bu. Yani daha hiç kimse ile görüşmeden aslında birçok şeyi kısıtlayan karşı tarafa karşı yapılmış bir saygısızlık olarak da değerlendiriyorum” yanıtını verdi.

“OLMAZSA OLMAZLAR ÜZERİNDEN HAREKET ETMEK FAZLA BASKICI VE HEGEMONİK BİR TAVIR”

“Maliye ve İçişleri Bakanlıklarının UBP’de olması gerektiği şeklindeki açıklamalara” ilişkin soruya CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli yanıtladı.

“Çok hegemonik bir yaklaşım bu. Yani daha hiç kimse ile görüşmeden aslında birçok şeyi kısıtlayan karşı tarafa karşı yapılmış bir saygısızlık olarak da değerlendiriyorum. Yani bunu CTP ile ilgili söylemiyorum.

Çünkü görünen o’dur ki zaten UBP öncelikli olarak HP ile görüşüyor. Elbette görüşsünler de bugün içinde bulunulan krize en büyük pay UBP ve HP’nin yaptıkları ve yapmadıklarıdır. Şu an içinde bulunduğumuz derin krizin sorumluları da en başta bu iki partidir.

Dolayısıyla bir çözüm de bulunacaksa bu hükümet krizine öncelikle bu iki partinin dönüp de kendilerine bakmaları gerekir diye düşünmekteyim.

Ama bu olmazsa olmazlar üzerinden hareket etmenin ben fazla baskıcı ve hegemonik bir tavır olduğunu görüyorum.

Bunlar hoş şeyler değil. Doğru şeyler değil. Bunlar oturup tarafların birbiri ile konuşacağı meselelerdir. Ve ona göre çerçevelerinin çizilmesi lazım.

Hiçbir şey başlamadan çizilen çerçeveler tarafların diğer tarafa yaptığı saygısız bir tutum olarak değerlendiriyorum. Bunu da yadırgamıyorum o da onların tercihidir”

“Yeni hükümet oluşumu konusu elbette ki bir partinin en yetkili organında karar verilir. Muhakkak ki teamüller gereği UBP’nin yeni başkanı CTP’yi de ziyaret edecektir. Orada önerisini, teklifini sunacaktır. Biz de o önerileri ve teklifi en yetkili karar organımız olan parti meclisimize götürürüz. Parti Meclisi de karar verir”

İKİLİ KOALİSYONUN YAPTIKLARINI YAPMAYA DEVAM EDECEK BİR HÜKÜMET ÜLKEYE TELAFİSİ ZOR ZARARLAR VERECEK”

“Dörtlü koalisyon sonrasında ikili koalisyonun yaptıklarını yapmaya devam edecek olan bir hükümet bu ülkeye telafisi zor olan zararlar vermeye de devam edecek”

“SAYIN TATAR’DAN BEKLENTİMİZ ÜLKEYİ ULUSLARARASI HUKUK DIŞINA İTECEK SÖZ SARF ETMEMESİDİR”

“Seçim dönemlerinde biz CTP olarak yapmayız ama uluslararası hukuka uymayan konuşmalar yapılmışlığı var. Sayın Tatar’ın da yaptığı böyle konuşmalar var. Ama şlimdi seçim satında değil. Bir ülkenin geleceğini belirleyecek olan kararalar verecek olan bir cumhurbaşkanlığı sorumluluğu taşımaktadır. Dolayısıyla bizim kendisinden beklentimiz ülkeyi uluslararası hukuk dışına itecek herhangi bir söz sarf etmekten yada tutum sergilemekten kaçınması yönündedir”

“SAYIN TATAR’IN TAVRINI HİÇ DOĞRU BULMUYORUM”

“SİYASETTE SIK KARŞILAŞTIĞIMIZ AMA DOĞRU BULMADIĞIMIZ TAVIRLAR”

“Maraş’ın daha rahat gezilebilmesi için peyzaj düzenlenmesi var. Biz baktığımız zaman fotoğrafta kim var. TC’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı var. Konya Belediye Başkanı var. Ama onun dışında bu ülkenin cumhurbaşkanının bu konu ile ilgili haberi yok. Ki olmadığını bütün siyasi parti başkanlarının olduğu bir yerde söylemiş sayın Tatar. Bugün böyle bir şey demedim diyor. Bir gün bir şekilde konuşup ertesi gün hata yaptığını düşünüp farklı bir şekilde konuşmak siyasette sık karşılaştığımız ama doğru bulmadığımız bir tavırdır. Ben de sayın Tatar’ın bu tavrını hiç doğru bulmuyorum. Diyelim ki cumhurbaşkanının haberi vardı o zaman neden bu konu ile ilgili ilk sözü sayın Tatar söylemedi diye de ben kendisine sormak isterim. O zaman ilk sözü söylemek TC’nin Çevre ve Şehircilik Bakanına kaldı”

“BİR AN ÖNCE NE İSE PAYLAŞAMADIKLARI PAYLAŞSALAR İYİ OLUR”

“Ocak 2018’de ben Meclis’e girdim. Dünkü Meclis’te insanların hep kafalarının arkasında farklı şeyler olduğu hissiyatına kapıldım. Yani böyle bir yerlerde bir konuşma pazarlıklar dönüyordu. Kimsenin aklı tabi bizim haricimizde pek Meclis’te değildi gibi bir intibam var. Hoş şeyler değildi. Bir an önce ne ise paylaşamadıkları paylaşsalar ve hükümeti kurma çalışmalarına başlasalar iyi olur”

“CTP’NİN YEGANE SİGORTA OLDUĞUNUN FARKINDALAR”

“CTP cepheleşmelere, kutuplara hiç girmeyerek bunun bedellerini seçimlerde ödüyor. Biliyorsunuz Meclis’te 12 sandalyemiz var. Son seçimlerde de çok bir sözle, adayla ne yazık ki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadı. Ama hala insanlar umudun CTP’de olduğunun farkındadırlar. Hala insanlar CTP’nin bu topluma bir zarar gelmesini önleyecek yegâne sigorta olduğunun da farkındadırlar”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu