KıbrısManşet

Sucuoğlu’ndan HP ile görüşme sonrası seçim hükümetinin kuruluşuna dair açıklamalar

Hükümet kurma görüşmeleri kapsamında ilk toplantıyı Halkın Partisi ile yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve ekibi görüşmeyi tamamladı.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Hükümet kurma görüşmeleri kapsamında ilk toplantıyı Halkın Partisi ile yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve ekibi görüşmeyi tamamladı.

Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan parti başkanlarından yeni hükümet sinyalleri yavaş yavaş çıkmaya başladı. Toplantıda hükümet modelleri üzerine konuşulurken her iki partide konuşmaları kendi partisi içerisinde konuşacağını aktardı.

Verimli bir toplantının geçtiğini belirten Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkeyi erken seçime götürecek erken seçim hükümeti konusunda görüş birliği içerisinde olduklarını aktardı.

Toplantı sonrası konuşmasını yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, siyasi partiler ile görüşmelerini süratle tamamlayacağını ve görüşmeler sonucunda net bir şeyin ortaya çıkacağını aktararak bugün gerçekleştireceği toplantılar sonrasında UBP’nin kendi içinde günün değerlendirmesini yapacağını ifade etti.

Sucuoğlu, Erken seçimde mutabakat sağlandığını ancak tarih konusunda belli bir şey olmadığının altını çizerek Meclis Genel Kurulu’nun da miladını doldurduğunu sözlerine ekledi.

Sucuoğlu, konuşmasına şu sözler ile devam etti:

“Bugün bir maraton ve biz bugün Meclis’te temsil edilen siyasi partiler ile görüşmelerimizi tamamlayacağız. Kudret Bey’in ifade ettiği gibi bir erken seçim hükümeti olması gerektiğinde mutabakat sağladık. Erken seçimim tarihi ise bugün gerçekleştirilecek toplantılar sonrasında netlik kazanacak. Nisap problemi ve konsantrasyon eksikliği nedeniyle Meclis bir türlü toplanamıyor belli ki Meclis miladını doldurdu. Hızlı bir şekilde erken seçim tarihi ve kararı alınmalı. Karar alındıktan sonra Mecliste ne kadar aktif ve oy çokluğu ile bekleyen yasa tasarılarının geçirilme yönünde genel anlamda bir fikir yakınlaşması var”

“Alternatif hükümet modelleri var”” ifadelerine yer veren Sucuoğlu, “Halkın Partisinin içinde olacağı modellerde konuşuldu. Önümüzdeki yarın veya en geç perşembe günü netleşerek karar doğrultusunda pazartesi günü de Meclis’te adımlar atılacaktır” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu