GenelKıbrısManşet

Sucuoğlu’nun gönlü CTP’den yana: “İnşallah CTP ile bir sürpriz olur”

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Postası’nda Gökhan Altıner’in programına telefon bağlantısı ile konuk oldu.

-Mine İçsel

Koalisyon görüşmeleri konusunda açıklamalarda bulunan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu,işlevsel olarak çalışabilecek, altı dolu ve hizmet anlamında bir şeyler verebilecek uzun vadeli bir hükümet düşüncesinde olduklarını belirtti.

Yaşanan görüşme süreçlerini değerlendiren Sucuoğlu, şöyle konuştu;

Cumhuriyetçi Türk Partisi süreci

“CTP’nin yazılı olarak yolladığı kendi manifestoları var 1 sayfalık tabii ki Kıbrıs konusunu ortaya koydular. Geçtiğimiz Cuma günkü görüşmemizde Kıbrıs konusunda 50 yıldır enerjimizi tüketti bırakın bu konuyu zaten şuan durağan vaziyette diğer konulara odaklanalım dedik ama gördüğüm kadarıyla CTP’nin ilkeleri var onlar da dış politika kaynaklı olanlar. Biz bunlara saygı duyarız ama halkın ilkeleri bu değil. Önce ekonomik olarak düzelebileceğimiz ilkeleri konuşalım dedik biz. Dış politika belirleyici olmasın kararlarda diyoruz. Çünkü bu gün o gün değil.Büyük oranda büyük paralellik var iç meselelerde tüm partilerde. Euro konusu dediler; gelin masayı kuralım ekonomistler gelsin konuşalım dedik. Gerçekten fayda sağlanacak derse uzmanlar çözeriz.

Demokrat Parti süreci

“DP ile müzakereler devam ediyor. Al-ver konularına girmek istemiyoruz. 24 milletvekilli bir UBP var; bunun göz ardı edilmemesi gerekir. Burada belli ağırlıkların olması gerekir. Pazarlıkta istemenin ucu kaçtı DP’de”

Halkın Partisi süreci

“HP görüşmeyi bile kabul etmedi üçlü koalisyonu. Bu sefer UBP DP’ye döndük. Ama çözülecek gibi duruyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu