EkonomiKıbrısManşetSürmanşet

Sungur: Karantina koşulları geri adım attırıyor

Emlakçılar Birliği Başkanı Sungur, karantina uygulamalarının yürürlüğe girmesinden bu yana insanların tedirgin olduğunu ve ülkeye yerleşme konusunda geri adım attığını ifade etti

EMLAK SEKTÖRÜNDE BİR NEFES… Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, ülkemizde emlak sektörünü canlı tutabilmek adına birliğin, hem işçilerin hem de emlak sektörünün yüzünü tebessüm ettirecek bir planı olduğun müjdeledi

GIYNIK ÖZEL – MEYİL AVCAN

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizi de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İnsanlar bir yandan sağlık, diğer yandan ise geçim derdinde. Özellikle ülkenin lokomotif olarak nitelendirilen sektörleri olan emlak, turizm ve yükseköğretimde telafisi zor sorunlar yaşanıyor.

Elde edilen duyumlara göre yurtdışında ülkemizin, diğer ülkelere nazaran virüs açısından daha güvenilir olduğu düşünülüyor ve bu güvenilir ülke imajı olumlu yönde kullanılmaya çalışılıyor.

Hatta bu sayede emlak sektörüne yoğun bir talep olması bekleniyor. Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, böyle bir talep olduğu yönünde kendilerine de bilgi geldiğini ancak emlak sektöründe çok yoğun bir talep yaşandığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirtti.

Temmuz ayında emlak sektöründe bir talep artışı gözlemlendiği bilgisini veren Sungur, karantina uygulamalarının ardından çoğu kişinin ülkemize yerleşme fikrinden vazgeçtiğini dile getirdi.

“Ziyarete dahi gelemeyen insanlar nasıl buraya yerleşsin?” diyen Sungur, karantina sürecinin emlak sektörüne de engel olduğunu savundu.

EMLAKÇILAR BİRLİĞİ YENİ PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Emlakçılar Birliği Başkanı Sungur, karantina uygulamalarının yürürlüğe girmesinden bu yana insanların tedirgin olduğunu ve ülkeye yerleşme konusunda geri adım attığını ifade etti.

Diğer yandan, ülkemizde emlak sektörünü canlı tutabilmek adına Emlakçılar Birliği’nin hem işçilerin hem de emlak sektörünün yüzünü güldürecek bir planı olduğundan bahseden Sungur, ilerleyen günlerde basın açıklaması yaparak, bunu kamuoyuyla da paylaşacaklarını açıkladı.

Planladıkları projeden söz eden Sungur, istenilen katkının yapılması durumunda, evi olmayan ve yıllarca kira ödemek zorunda olan işçilerin, İhtiyat Sandığı’nda bulunan kendi paralarını kullanarak, yeni bir ev yapabilme fırsatını elde edeceklerini açıkladı.

Bu sayede, hem inşaat sektörünü canlı tutacaklarını hem de insanların ev sahibi olarak yıllarca kira ödemek zorunda kalmayacaklarını sözlerine ekleyen Sungur, diğer sektörlerin de bundan faydalanabileceklerini aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu