KıbrısManşet

Sungur: Siz çeklerinizi ödeyebiliyor musunuz?

İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur BRT canlı yayınına telefona ile bağlanarak ekonomik sıkıntıları ve asgari ücret masasının toplanmasını değerlendirdi

İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur BRT canlı yayınına telefona ile bağlanarak ekonomik sıkıntıları ve asgari ücret masasının toplanmasını değerlendirdi. Sungur, “Asgari ücretin gündeme gelmesi çalışanlarla bizim aramızı açmaktan başka bir işe yaramaz. İnsanlar geçinemiyor ama işverenin de parası yok” şeklinde konuşarak bugün gerçekleşecek görüşmelere tepki gösterdi.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Sungur, çalışanın ve devletin işvereni ciddi anlamda zorladığını belirterek bu durumun normal olmadığını belirtti. Sungur, “işveren deniz, yemeyen keriz” şeklinde konuşarak yapılan uygulamalardan yakındı. Devletin kendilerinden vergi isteyerek zorladığını, maaş artışlarının da işverenin cebinden gideceğini de belirten Sungur, pandemi ve kriz döneminde ciddi küçülme yaşadıklarını belirtti. Sungur,  “Bir yerde birileri bizim için karar verip uyguluyor ama kimse sormuyor, siz geçinebiliyor musunuz? Çeklerinizi ödeyebiliyor musunuz? diye soran yok” şeklinde konuşarak, zor durumda olduklarını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu