FutbolGenelKıbrısManşetSpor

Süper MTG

Futbolda 2023-2024 sezonunun ilk resmi müsabakası olan BRT 60. Yıl Süper Kupa’nın şampiyonu Mağusa Türk Gücü oldu.

SÜPER KUPA MTG’NİN

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından düzenlenen ve bu yıl Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 60’ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle Süper Kupa karşılaşması BRT 60. Yıl Süper Kupa adıyla son Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Türk Ocağı arasında Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynandı. MTG bir penaltı atışından yararlanamadığı maçta rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Maç sonunda MTG’ye kupayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu birlikte takdim etti.

KUPANIN GOLLERİ EMRE’DEN

Süper Kupa finalinde maç boyunca kontrolü elinde tutan ve rakibine pozisyon fırsatı vermeyen Mağusa Türk Gücü 23’üncü dakikada Emre Özsin ile 1-0 üstünlüğü yakaladı. Mağusa ekibi 28’inci dakikada kazandığı penaltıda yeni transfer Erhun Öztümer ile skora ulaşamadı. 40’ıncı dakikada bir kez daha sahneye çıkan Emre Özsin’in kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak kupanın skorunu belirdi.

MTG’DEN SÜPER REKOR

Futbolda son yılların en başarılı takımı olan ve kupalara ambargo koyan Mağusa Türk Gücü, Süper Kupa’da da yeni bir rekora imza attı. Süper Kupa’yı toplamda dördüncü kez kazanan sarı yeşilliler, 2011 yılından bu yana 12’nci kez oynanan Süper Kupa’yı üst üste üçüncü kez kazanma başarısı gösteren ilk takım olarak kayıtlara geçti.

TÜRK OCAĞI İLK KEZ FİNAL KAYBETTİ

Kulüp tarihinde kupa finallerinin takımı olan ve bugüne kadar çıktığı tüm finalleri kazanan Türk Ocağı, ilk kez bir final maçını kaybetti. Daha önce Kıbrıs Kupası’nda 6 kez final oynayıp 6 şampiyonluk sevinci yaşayan sarı siyahlılar, 2017 yılında da Süper Kupa finalini kazanarak kupanın sahibi olmuştu. ‘Finallerin takımı’ Türk Ocağı böylece, ilk defa bir kupa finali kaybetmiş oldu.

Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı

Hakemler: Ali Özer, Halil Erdem Canaloğlu, Serdar Gürpınar

Mağusa Türk Gücü: Ufuk Şimşek, Uğur Naci Gök (Dk.90 Mehmet Gürlü), Yusuf Beyazi, Emre Özsin (Dk.72 Souleymane Doukara), Mustafa Salk, Dinopeter Jude Airaodion (Dk.90 Şenol Şöför), Sinan Öğüt, Erhun Aksel Öztümer, Ünal Kaya, Nevzat Duran (Dk.62 Hasan Celil), Doğukan Altuntaş (Dk.46 Arif Uysal)

Türk Ocağı Limasol: Hüseyin Erkan Tutuş, Ertaç Taşkıran, Şükrü Yiğit Bal (Dk.46 Mahmut Fansa), Musa Şanlıer (Dk.87 Tuğberk Karataş), Ousman Sillah, Hikmet Çelikel (Dk.80 Ümit Yılmaz), Abolaji Junior Giwa, Eyyüp Öztep, Tahsin Kaya, Mustafa Ercan (Dk.90 Kemal Yılmazoğlu), İlker Tek

Goller: Dk.22 ve Dk. 40 Emre Özsin (Mağusa Türk Gücü)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu