GenelKıbrısManşetSpor

Süper MTG

OSMAN UÇANER SÜPER KUPA MTG’NİN

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen 2022-2023 futbol sezonu öncesindeki ilk resmi maç olan ve merhum futbolcu Osman Uçaner adı verilen Süper Kupa’da önceki akşam Mağusa Türk Gücü ile Doğan Türk Birliği, Lefkoşa Atatürk Stadı’nda karşılaştı. Futbolda yeni sezonunun başlamasına bir hafta kala oynanan Süper Kupa karşılaşmasına futbolseverler büyük ilgi gösterirken karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan MTG, Osman Uçaner Süper Kupa’nın sahibi oldu.

SON 3 SEZONDA KUPALARI SİLDİLER SÜPÜRDÜLER

Koral Bozkurt başkanlığındaki yönetim kurulu ve teknik patron Ali Oraloğlu ile ekibi yönetimindeki Mağusa Türk Gücü, futbolda son 3 sezona damga vurdu ve kupaları sildi süpürdü. Bu sezon 3. yıldız hedefinde olan Mağusa ekibi, Süper Kupa’yı da üst üste 2. kez toplamda ise 3. kez müzesine götürmeyi başardı.

SÜPER KUPAYI GETİREN GOLLER POTE VE ARİF’TEN

Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki kupa mücadelesinin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci devreye hızlı giren MTG, art arda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazanmasını bildi. Sarı Yeşillilere kupayı getiren golleri 60. dakikada Michael Pote ve 66. dakikada Arif Uysal kaydetti. Maç sonunda düzenlenen ödül törende MTG’ye şampiyonluk kupası Başbakan Ünal Üstel ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu tarafından verilirken kupa kaptan Uğur Gök’ün ellerinde havaya kaldırdı ve büyük sevinç yaşadı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu