GenelKıbrısManşet

Sürdürülebilir Yüz yüze Eğitim Kılavuzu yetkililerle paylaşıldı

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı uzun bir aradan sonra okullarda ders zili çaldı ancak pandemi döneminde okulların kalabalık olması nedeniyle endişeler devam ediyor.

GIYNIK – Sosyal Medya

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı uzun bir aradan sonra okullarda ders zili çaldı ancak pandemi döneminde okulların kalabalık olması nedeniyle endişeler devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Özlem Gürkut,  okulların kapalı olduğu dönemde öğrencilerin yaşadığı eğitim- öğretim kayıplarının telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmaması için okulların yüz yüze eğitime devam etmesi gerektiğini savundu.

“Okulları kapatmak uygulanabilecek en pahalı tedbirdir” diyen Gürkut,  “Okullarımız eksiklik ve aksaklıklarla da olsa açıldı. Okullar her nasılsa açıldı diye var olan eksiklikleri ve sorunları giderme çalışmalarına ara vermemeliyiz. Mesela tüm okulları tekli sıralara geçirmek çok önemlidir. Okulların kapanmadan açık kalabilmesi için dersliklerde öğrencilerin ve öğretmenlerin maske kullanımı, kişiler arasında en az 1 metre mesafe olması, sınıfların etkin havalandırılması çok önemlidir. KTTB, KTÖS ve KTOEÖS’ün ortak çalışması ile oluşturulan Covıd-19 Pandemisinde Sürdürülebilir Yüz Yüze Eğitim Kılavuzu’nu Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile de paylaştık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu