GenelKıbrısManşet

Sürpriz karar! Tarihte bir ilk yaşandı; işçi ve işveren kesimi uzlaştı; top hükümette!

Asgari ücret saptama komisyonu toplantısında sürpriz gelişmeler yaşandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda tarihte bir ilk yaşandı. İşçi kanadının yüzde 12’nin üstündeki talebine işveren destek verdi. İşçi kanadı da hükümetin işverene yüzde 11’lik prim  desteğinin sürmesi konusunda destek açıklayınca “Yüzde 11’in üzerine çıkmam” diyen devlet kanadı yeni asgari ücreti açıklayamadı. Asgari ücret için üçüncü toplantının Çarşamba günü yapılmasına karar verildi.

ÇETİN PAZARLIKLAR YAŞANDI

Çalışma  Bakanlığı toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında devlet kanadı önce yüzde 8.80 artış görüşünü ortaya attı. Yapılan pazarlıklarla oran yüzde 11’e kadar çıkıldı. İşverene prim desteği ise kaldırıldı.

TOPLANTIYA ARA VERİLDİ

Bunun üzerine taraflar konuyu kendi  içlerinde değerlendirmek üzere toplantıya ara verdi. Saat 17.00’de yeniden bir araya gelen komisyonda tarihte bir ilk yaşandı. İşçi kanadı işverene önümüzdeki 6 ay boyunca yüzde 11’lik prim desteğinin sürmesi konusunda destek açıkladı. İşveren de asgari ücretin yüzde 12’nin üstünde zam görmesini kabul etti.

“Yüzde 11’in üzerine asla çıkmam” diyen devlet kanadı, işçi ve işverenin birleştiğini görünce yeni asgari ücreti belirlemek için gerekli oy çokluğuna ulaşamadı. Komisyonun gelecek hafta Çarşamba günü yeniden toplanmasına karar verildi.

SERDAROĞLU: BUNDAN SONRASINI HÜKÜMET DÜŞÜNSÜN

Toplantı sonrasında yaşananları açıklayan Hür-İş Federasyonu Başkanvekili Ahmet Serdaroğlu, “Tarihte ilk kez bu komisyonda işçi ve işveren tarafı anlaştı. Bunan sonrasına hükümet düşünsün” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu