GenelKıbrısManşet

Sürücü hataları sorumsuzluktur

Hiç olmaması gereken kazalar meydana geliyor, insanlar yaşamını yitiriyor, eğer bugün kazalar üzerine gerçekçi konuşacaksak burada şu tespiti yapmak sanırım doğru olur. Meydana gelen kazaların neredeyse tamamı sürücü hatalarından kaynaklanır.. Peki nedir bu sürücü hataları.. Her şeyden önce ihmal ve umursamazlığın getirdiği sorumsuzluk.
Alkollü araç kullanmak, araç kullanırken başka şeylerle meşgul olmak ki cep telefonu en barizi, ve kural tanımadan aşırı sürat yapmak.
Eminim herkes de farkındadır
Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkması nedeniyle sayısını unuttuğumuz kaza haberleri dinliyoruz ve okuyoruz sürekli televizyonlardan ve gazetelerden, Elbette bu hadiselerin tek sorumluluğu sadece yol güvenliğine bağlanamaz.. Hatta ve hatta ülkemizde yol güvenliği olmadığı gerçeğini göz önüne alınarak çok daha dikkatli ve kurallara uygun araç kullanmamız gerekiyor. Ve fakat maalesef endişe verici bir sorumsuzluk var meydana gelen kazalarda. Bu öyle bir sorumsuzluk ki insanlar bunun bedelini canlarıyla ödemeye başladılar. Alkol alıp sonra da araç kullanmaya kalkmak bir sorumsuzluktur, araç kullanırken cep telefonu ile meşgul olmak bir sorumsuzluktur, kural tanımadan aşırı süratli araç kullanmak bir sorumsuzluktur.. Lakin maalesef bu sorumsuzluğun boyutu gün geçtikçe büyüyor ve bu ihmalin, vurdumduymazlığın sebebiyet verdiği kazalarda insanlar bir hiç uğruna ölmeye devam ediyorlar.. Trafikte eğitim elbette çok önemli ve trafik bilincinin toplumda yaygın bir şekilde yerleşmesi de büyük öneme haizdir. Elbette bu bir süreç ve devamlılık konusudur. Ancak bu süreç yasal düzenleme de gerektiren ve caydırıcı etkiye sahip cezaların da hayata geçirilmesini elzem kılıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu