KıbrısManşet

‘Susurluk Kazası’ndan beter!

GIYNIK Gazetesi’nin, dün yayınlanan ‘Çin mafyasının paraları kül oldu’ başlıklı manşet haberi hem ülkede hem de mahkeme salonunda gündem oldu. Olay, basit bir trafik kazasından çok farklı noktalara evrildi.

GIYNIK Gazetesi’nin, dün yayınlanan ‘Çin mafyasının paraları kül oldu’ başlıklı manşet haberi hem ülkede hem de mahkeme salonunda gündem oldu. Olay, basit bir trafik kazasından çok farklı noktalara evrildi.

DEVRİM DEMİR

YARALILARIN CEPLERİNDEN DE PARA ÇIKTI
Girne-Tatlısu Anayolunda önceki gün sabahın ilk saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan ZUR 839 plakalı kiralık aracın sürücüsü Timur İlmaz dün yargı önündeydi. Girne Kaza Mahkemesi huzurunda gerçekleşen tutukluluk duruşmasında Polis Müfettiş Muavini Fikri Binatlı, verdiği ifade sonrası Savcılığın sorularını yanıtlarken, mahkemede GIYNIK Gazetesi’nin dünkü manşeti de geniş yer buldu. Savcılık, kazaya karışan araçlarda bulunan yüklü meblağdaki paralara yönelik çıkan haberlerle ile ilgili Müfettiş Muavini Fikri Binatlı’dan bilgi talep etti ve Polis Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin nasıl bir tutum sergilediğini sorguladı. Soruşturmayı yürüten Polis, kazaya karışan Çin uyruklu Lu Chao’nun kullanımındaki ZNY 352 plakalı kiralık araçla birlikte, içerisindeki evraklar ve kredi kartlarının da yanarak küle döndüğünü, söz konusu 3 Çin uyruklu şahsın ceplerinde ise toplam 40 Bin Dolar nakit para bulunduğunu mahkemeye beyan etti.

SAVCILIK: KAZAYI KIM İHBAR ETTİ?
Meydana gelen kazanın ardından aydınlanmayan birçok nokta olduğuna dikkati çeken Savcılık, soruşturma memurundan kazanın detayları ile ilgili açık bilgi vermesini talep etti. Kazanın oluş saati ile ilgili bilgi isteyen Savcılık, sabah 05.15’te meydana gelen kazanın 05.16’da kim tarafından polise ihbar edildiğini sorgulayarak, polise, konuya ilişkin soruşturma yapılması yönünde direktif verdi. Yanan araçlarda paralara ilişkin de bilgi talebinde bulunan Savcılık, söz konusu olayla ilgili PGM bünyesindeki farklı şubelerin de soruşturma başlatıp başlatmadığını sordu. Polis, soruşturmanın kendi sorumluluklarında olduğunu, bulunan paraların ise Polis Müdürlüğü’nde muhafaza edildiğini kaydetti.

ZANLI İLMAZ’IN YANAN ARACINDA DA PARA VARDI
Kullanımındaki ZNY 352 plakalı kiralık aracın küle döndüğü kaza sonrası tedavisi Lefkoşa Devlet Hastanesi Cerrahi Servis’te devam eden Lu Chao ile kısa bir görüşme yaptığını kaydeden polis, Chao’nun bulunan paralara ilişkin bir yanıt vermediğini ifade etti. ZNY 352 plakalı kiralık aracın Tatlısu yönünden Girne istikametine doğru seyrettiği esnada, zanlı Timur İlmaz’ın kullanımındaki kiralık lüks araç ile çarpıştığına dikkat çeken polis, zanlı İlmaz’in kullanımındaki aracın da küle döndüğünü kaydetti. Olay yerine gittikleri zaman zanlının yanan aracında para olduğu yönünde bilgi verdiğini ifade eden polis, İlmaz’ın yanan araçtan söz konusu paraları almaya çalıştığı esnada itfaiye ekipleri tarafından uzaklaştırıldığını beyan etti.

AKYENER: PGM KAMERA KAYDI ALDI MI?
Zanlı Timur İlmaz’ın avukatı Erdinç Akyener, soruşturma memuruna tutukluluk talebine itirazı olmadığını beyan etti ancak bu denli ciddi bir olayda Polis Genel Müdürlüğü’nün kamera kaydı alıp almadığını sordu. Söz konusu kazayla ilgili ciddi meblağda bir paradan söz edildiğini vurgulayan Akyener, müvekkilinin de gönüllü olarak kazaya ilişkin ifade vermediğini söyledi. Mahkeme, beyanların ardından zanlının 1 gün süreyle daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu