KıbrısManşetSiyasetTürkiye

T.C Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 Temmuz’da görüşmek üzere

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC'ye gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaklaşık iki saate yakın bir toplantı yaptı.

DEVRİM DEMİR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaklaşık iki saate yakın bir toplantı yaptı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı sarayında basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan yaptığı konuşmada, seçimleri demokrasiye yakışır şekilde tamamladıklarını kaydetti.

Bu aksam Azerbaycan’a gideceğini kaydeden Erdoğan, gündemdeki tüm konuları ele aldıklarını özellikle elektrik konusunu konuştuklarını kaydetti. Kablo ile elektrik getirileceğini kaydeden Erdoğan, “Kıbrıs Türk’ü asla azınlık olmadı olmayacak. Adanın gerçekleri ile yüzleşmeyi tavsiye ediyorum, kimsenin bir elli sene daha kaybetmeye tahammülü yok.

Müzakere masasına geri dönülecekse, KKTC’yi tanımaktan geçer.

Doğu Akdeniz ile ilgili konularda atılan adımlarımız karşılıksız bırakıldı. Buradaki vatandaşlarımızın da en iyi hizmeti alması, ulaşım alanında 630 kilometre yaptık, 5 ayrı projemiz sürüyor. Derinya bölgesinde sosyal konut projemiz ve 500 yataklı hastane projemiz hayata geçirilecek. Havalimanı eksikleri tamamlanacak. 20 Temmuz’da görüşmek üzere”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu