GenelManşetSiyasetTürkiye

T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fazla dayanamadılar, Help Turkey etiketini geri çektiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından, Türkiye’de sürmekte olan orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’daki Çilehane Camisi’nde kılarken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti. 

Erdoğan yaptığı açıklamada, 208 orman yangının 196’sının kontrol altına alındığını aktarırken, orman yangıları ile mücadele için tüm imkanlarını seferber ettiğini, karadan ve havadan müdahale araç sayılarını artırdıklarını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli’de devam etmekte olan 12 yangının kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini aktarırken, şu an itibari ile 56 helikopterin yangın söndürme faaliyetlerine devam ettiğini, yangın mahalline görevliler dışında kimsenin kesinlikle alınmayacağını vurguladı. 

“AZERBAYCAN’DAN TÜRKİYE’YE DESTEK” 

Açıklamanın devamında Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmelerine ilişkin, şu an itibarı ile Azerbaycan’ın 600’den fazla itfaiyeci gönderdiklerini, bu sayıyı biraz daha artırabileceklerini belirtiklerini bildirdi. 

T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecektir” ifadelerini kullanırken, Geleceğe Nefes Kampanyası ile toplam 251 milyon fidanı yıl bitmeden dikeceklerini belirtti. 

“FAZLA DAYANAMADILAR, HELP TURKEY’İ, GERİ ÇEKTİLER” 

Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarının ardından sosyal medyada “Help Turkey” etiketi ile yapılan paylaşımlara ise, “Help Turkey diye bir kampanya başlattılar. Bunun karşısında söyleyeceğimiz tek şey var, güçlü Türkiye. Nitekim fazla dayanamadılar kısa sürede Help Turkey’i çektiler.” Ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu