ManşetSiyasetTürkiye

T.C Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi’de bir araya geldi

T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile Soçi’de bir araya geldi.

T.C Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, “Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı. Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var.” dedi.
Putin ise “Erdoğan ile görüşmelerimiz her zaman sorunsuz geçmiyor. Ancak ilgili kurum ve kuruluşlarımız uzlaşı bulabiliyor.” diye konuştu.
Pandemi nedeniyle 18 ay sonra ilk kez yüzyüze gerçekleştirilen buluşmada başta Suriye’nin Idlib bölgesinde son dönemde yaşanan askeri gelişmeler olmak üzere Türkiye- Rusya ve bölgeyi ilgilendiren konular ele alındı.
Geçtiğimiz günlerde BM zirvesi kapsamında gerçekleşen New York ziyaretinde Türk ve ABD basınına Biden yönetimiyle ilgili olarak sert mesajlarına karşılık Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında oldukça sıcak mesajlar veren Erdoğan’ın ziyareti oldukça sıcak bir havada gerçekleşiyor. Biden yönetimini Suriye’de YPG/PKK’ye destek vermekle suçlayan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı hakkında ise “Putin bize hiç yanlış yapmadı” şeklinde övgü dolu sözler sarf etmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu