KıbrısManşetSiyasetTürkiye

T.C Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kıbrıs Türkünü desteklemeye devam edeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın KKTC'deki temasları devam ediyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın KKTC’deki temasları devam ediyor.

DEVRİM DEMİR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından ikili ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anıt ziyaretine gidilirken kaza yapan polis mensubuna geçmiş olsun dileklerini ileterek kendisini hastanede ziyarete gideceğini söyledi.

Geçmişteki birikimle geleceğe hep birlikte yürüyeceklerini söyleyen Yılmaz, çok verimli görüşme yaptıklarını kaydetti. Kıbrıs Türkü için yapılacak her çalışmanın kardeşlik bağlarını güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

İlk kabine toplantılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk imzaladığı belgenin KKTC ile TC arasındaki önemin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yeni Ercan Havaalanı’na ziyaret yaparak eksiklikleri yerinde incelediklerini kaydeden Yılmaz, Türkiye’nin destekleri ile yapılan terminal binasının 20 Temmuz’da açılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Öğleden sonra Külliye’ye ziyaret yapılıp ilerlemeyi yerinde takip edeceklerini kaydeden Yılmaz, bir çok projeyi ele alacaklarını ifade etti.

Adıyaman’da vefat eden şampiyon meleklerin ailelerine de sabır dileyen Yılmaz, İsias Otel’in soruşturmasını yakından takip ettiklerini ifade eden Cevdet Yılmaz, ” Mahkemelerin kararını hepimiz bekliyoruz” dedi. Kıbrıs sorunu için de konuşan Yılmaz , Türk tarafının her zaman iyi niyetli olduğunu vurgulayarak KKTC’nin tanınmasını hedef olarak belirlediklerini söyledi. AB’yi de hakkaniyetli bir duruşa davet ettiklerini ifade eden Yılmaz, “İki devletli çözüme her zaman açığız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu