KıbrısManşetToplum

Tabanca izinleri ‘devlet sırrı’ oldu

Bakanlar Kurulu kararıyla, isimleri ‘sır’ gibi saklanan yaklaşık 200 kişiye daha ‘Tabanca tasarruf ve taşıma’ izni verildi

DEVRİM DEMİR

Bakanlar Kurulu kararıyla, isimleri ‘sır’ gibi saklanan yaklaşık 200 kişiye daha ‘Tabanca tasarruf ve taşıma’ izni verildi.


İDDİALAR YANIT BEKLİYOR
Kriminal suçların önüne geçilmediği ülkemizde, Bakanlar Kurulu’nun ‘sır’ gibi sakladığı liste ülkede yeni bir tartışma başlatmaya hazırlanıyor. Aralık ayında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla yaklaşık 200 kişiye ‘Tabanca tasarruf ve taşıma’ taşıma izni verirken, Resmî Gazete’de isim listesinin yayımlanmaması tepkiye neden oldu. Yıllarca Polis Genel Müdürlüğü’nde görev yapmış, silah eğitimi olan kişilerin başvurularının görmezden gelindiği iddia edilirken, ‘sır’ gibi saklanan listede sabıkalı isimlerin olduğu da öne sürüldü. Birçok başvuru sahibi yaklaşık bir buçuk aydır İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama beklerken, söz konusu kararı mahkemeye taşımaya hazırlandıkları öğrenildi.  GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan başvuru sahipleri, saklanan listenin gizli kalması için Başbakanlık’ta personelin tehdit edildiğini iddia ederken, “Tabanca tasarruf ve taşıma izni almaması gereken kişilere izin verildi. Listede bazı sabıkalı isimlerin de olduğu öğrenilirken, İçişleri Bakanı kendi kontenjanından kime veya kimlere silah izni verdi?” şeklinde konuşarak iddialara açıklama beklediklerini kaydetti.

LİSTE PGM’DE
Bakanlar Kurulu’nun onay verdiği ve ‘sır’ gibi saklanan isim listesinin Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği ve şahısların tek tek aranmaya başlandığı öne sürüldü. Yıllarca poliste görev yapan ve emekliye ayrılan kişilere imkân tanınmadığını ifade eden başvuru sahipleri, özellikle sabıkalı kişilere böyle bir imkân tanınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. ‘Tabanca tasarruf ve taşıma’ iznine başvuran iş insanları da ruhsat verilen ve gizli tutulan isimlerden çok rahatsız. Aralarında 21-22 yaş aralığı kişilerin yanı sıra, mahkemede yargılanmayı bekleyen dava dosyası olan kişilere de ‘tabanca’ izni verildiğini iddia eden iş insanları, “Biz can ve mal güvenliğimiz için başvurduk ama cevap bile almadık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu