KıbrısManşetSiyaset

Tabi tabi deyip geçiyorum artık

Halk diliyle söylemem gerekirse iktidarından muhalefetinden gına geldi artık hepimize! Bu kadar empati yoksunu bir siyasi anlayış olamaz. Mücadele şimdi başladı diyor Sayın Erhürman. Kuvvetle muhtemel bahsettiği mücadele hukuki mücadeledir. Bu elbette iyi bir şey, ve fakat yeterli mi? Değil..

Ana muhalefet başkanı Sayın Erhürman ve partisinin değerli milletvekilleri hükümetin attığı her yanlış adımdan sonra gerek sosyal medya üzerinden gerekse yazılı yaptığı açıklamalarda  mütemadiyen ‘yaptırmayacağız’ ‘izin vermeyeceğiz’ ‘mücadeleyi yükselteceğiz’ ‘mücadelemiz yeni başladı’  gibi cümleler kuruyorlar.

Açıkçası bu cümlelerin altının doldurulduğunu ben bugüne kadar görmedim. Dolayısıyla en az iktidar kadar muhalefet de zihinsel olarak yoruyor bizi.

Halk diliyle söylemem gerekirse iktidarından muhalefetinden gına geldi artık hepimize!

Bu kadar empati yoksunu bir siyasi anlayış olamaz. Mücadele şimdi başladı diyor Sayın Erhürman. Kuvvetle muhtemel bahsettiği mücadele hukuki mücadeledir. Bu elbette iyi bir şey, ve fakat yeterli mi? Değil..

Zira denizaşırı yönetilen bir iktidarın aldığı talimatları yerine getirmeye çalıştığını görmezden gelmek, ya da bunu ısrarla göz ardı etmek asıl sorunu hasıraltı etmek demektir. Öyle anlaşılıyor ki ana muhalefet bunu ısrarla sürdürmekte kararlı.

Bugün gayrı meşru olarak  tanımladıkları bu hükümetin muhalif kesimini oluşturmakla o hükümete kazandırdıkları meşruiyetin farkında olmadıklarına asla inanmıyorum.

Peki o zaman nedir mesele?

Mevzunun sağladığı getiri.

Nasıl yani?

Milletvekilleri ekonominin daraldığı bu süreçte güzel maaşlar çekiyorlar.

50 bin ve üzeri..

Malum ay kapının arkasında.

Günler geçip gidiyor.

Asgari ücretin 8 bin 600 TL olduğu bir ülkede 50 bin ve üzeri maaş almak çok çok iyi. Dolayısıyla kimse bize ahkam kesmesin.

Bu güzel gelirden vazgeçmek istemiyor gayrı resmi hükümete meşru muhalefet yapanlar. Konunun esası bu.

Yoksa onlar da farkındadırlar ki ‘bal yapmaz arı’ misali yaptıkları muhalefetin  topluma zerre kadar bir fayda sağladığı yok..

Kurmuşlar bir çadır tiyatrosu hep birlikte oynuyorlar. Bir öyle bir böyle başımız dönüyor, midemiz bulanıyor artık iki yüzlü tutarsız, samimiyetsiz siyaset anlayışlarına.. Dün gayrı meşru yapının demokratik davranmasını bekleyemezsiniz diyen CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın bugün de gayrı meşru yapı olarak tanımladığı yapının hükümetine ”Belediyeler Reformunu” ortak akılla birlikte yapalım diyor. Böyle olunca gayrı meşru yapı ortadan kalkıyor değil mi?

Bu mudur yani sizin farklı dediğiniz siyaset anlayışı? Yapmayın Allah aşkına!!

Biraz tutarlı olun, halkı bu kadar aptal yerine koymayın zira herkes farkında yaptıklarınızın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu