DünyaManşetSağlıkYaşam

Tabiat Ana tarafından sağlanan tamamen doğal 11 antibiyotik

Antibiyotiklerin keşfi ve geliştirilmesi, hem insanlar hem de hayvanlar için gerçek bir cankurtaran olmuştur.

Antibiyotiklerin keşfi ve geliştirilmesi, hem insanlar hem de hayvanlar için gerçek bir cankurtaran olmuştur.

Antibiyotiklerden önce birçok bakteriyel enfeksiyon ölüme yol açıyordu. Küçük bir enfeksiyon olarak başlayan şey, vücut artık hayatta kalamaz hale gelene kadar gelişti.

Antibiyotiklerden sonra milyonlarca hayat kurtarıldı ve ameliyatlar daha güvenli hale geldi.

Ne yazık ki, bakteriler son derece uyarlanabilir ve attığımız ilaçlara karşı bağışıklık kazanacak şekilde evrimleşebilirler. Bu sürece antibiyotik direnci denir ve her zaman oluyor. Aşırı antibiyotik kullanımımız bu süreci ciddi şekilde hızlandırdı.

Bu nedenle, vücudunuza bakterilerle ilaçsız mücadele etmesi için biraz zaman vermek genellikle daha iyidir.

Düzenli olarak daha fazla meyve, sebze, kuruyemiş ve tohum yiyerek doğal enfeksiyonla mücadele yeteneğinizi geliştirin.

Vücudunuzun sinir bozucu bir böcekle savaşmak için desteğe ihtiyacı olduğunda, aşağıdaki 11 doğal antibiyotik gıdayı deneyin.

SARIMSAK

Sarımsak çok yönlü bir süper besindir. Yüzlerce yıldır sadece doğal bir antibiyotik olarak kullanılmamış, aynı zamanda anti-viral, anti-fungal ve antimikrobiyal özelliklere de sahiptir.

Bu, allicin (soğanlarda da bulunur) adı verilen bir bileşik sayesinde gerçekleşir. Enfeksiyonla savaşmak için hafif pişmiş veya çiğ ezilmiş sarımsak kullanın.

KEKİK

Kekik, karvakrol içeriğiyle bağlantılı bir başka lezzetli doğal antibiyotiktir. Bu doğal antibiyotik, her türlü bakteriyel enfeksiyon için iyidir, ancak özellikle GI yolu enfeksiyonlarında kullanımı övülür.

En iyi sonuçlar için, en az %70 karvakrol içeren kekik yağı arayın. Bu ürün aynı zamanda mantar önleyicidir, bu nedenle cilt sorunları için de topikal olarak kullanabilirsiniz.

EKİNEZYA

Ekinezya en iyi bilinen doğal ilaçlardan biridir, ancak birçok insan onu soğuk algınlığına neden olan virüsü tedavi etmek için kullanır – araştırmaların önerdiği bir kullanım etkili değildir.

Bunun yerine, bakteri enfeksiyonunuz, açık yaranız veya kan zehirlenmeniz varsa Ekinezya alın. Özellikle solunum yolu enfeksiyonlarında etkilidir.

BAHARATLI ACI BİBER

Hasta olduğumuzda genellikle işleri yumuşak tutmamız tavsiye edildiğinden, bu biraz mantığa aykırıdır. Ancak baharatlı acı biber aslında hem antibiyotik hem de mantar önleyici niteliktedir, bu nedenle hastalığı kısaltmak için yanmayı hissetmek isteyebilirsiniz.

Acınızı bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek en iyisidir – zeytin veya hindistancevizi iyi seçimlerdir – böylece hassas dokulara zarar vermeden faydalar elde edersiniz.

GREYFURT ÇEKİRDEĞİ ÖZÜ

Sabah greyfurtunuzun çekirdeklerini atmayı bırakın! Bu tohumlardan elde edilen özütün, antibakteriyel sabunlardaki aktif maddeler kadar güçlü olduğu bulunmuştur.

Greyfurt çekirdeği özü, bakteriyel enfeksiyonlar için dahili olarak veya siğiller ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için harici olarak kullanılabilir.

ZENCEFİL

Zencefil her gün yemek için mükemmel bir baharattır. Aktif bileşeni olan gingerol’ün kanser geliştirme riskinizi azalttığı ve sindirim sorunlarını önlediği veya yatıştırdığı kanıtlanmıştır.

Zencefil, özellikle gıda kaynaklı patojenlere karşı uzun süredir doğal bir antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Yemeklerle birlikte biraz zencefil yerseniz, salmonella, listeria veya kampilobakter’e maruz kalsanız bile hastalanma olasılığınız azalır.

LAHANA

Birçok durumda, turpgiller familyasındaki lahana ve diğer sebzelerin bağırsaklarınızı gazla şişirme eğilimi o kadar iyi değil. Ancak bakterilerle savaşmaya çalıştığınızda, tam da ihtiyacınız olan şey budur.

Lahanadaki kükürt bileşikleri gaza neden olur, ancak aynı zamanda zararlı hücreleri yok etmede de yıldızdır. Lahananın antibakteriyel işlevi, çiğ yediğinizde en güçlüsüdür.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, birkaç yıldır vücudunuz için hem içeride hem dışarıda iyi olan mucize bir ürün olarak lanse ediliyor ve gerçekte, hindistancevizi yağı antioksidanlarla yüklüdür ve mantar önleyici ve mikrop önleyici özelliklere sahiptir.

Mütevazı kullanım ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Ancak doymuş yağda oldukça yüksektir, bu nedenle yağda kolay gitmek en iyisidir.

ELMA SİRKESİ

Sağlık çılgınlığından bahsederken elma sirkesine bakalım. Kilo kaybından kanseri önlemeye kadar her şey için lanse edilen taraftarlar, ACV alışkanlıklarının her türlü hastalığı iyileştirdiğini bildiriyor.

ACV’nin antibiyotik ve antiseptik özelliklere sahip olduğunu biliyoruz, bu nedenle her gün biraz içmek isteseniz de istemeseniz de, kendinizi kötü hissetmeye başladığınızda akıllıca bir karardır.

MÜR YAĞI

İşte muhtemelen İncil’deki İsa’nın doğum hikayesinden tanıdığınız bir baharat. Bu size insanların ne zamandan beri etkili ilaç yaptığını bildikleri konusunda bir fikir verecektir.

Çok daha yakın bir zamanda, 2000 yılında yapılan bir çalışma mür’ün E. coli, staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa ve Candida albicans gibi bakterilerle savaşabildiğini doğruladı. Mür yağı bugün eczanelerde, doğal marketlerde ve çevrimiçi olarak mevcuttur.

ZEYTİN AĞACI YAPRAĞI

Sağlığa fayda sağlayan sadece zeytinler ve yağları değildir – zeytin ağacının yaprağı da evin etrafında bulundurmak için kullanışlıdır. Zeytin yaprağı özü, en azından 1800’lerin başından beri doğal bir ateş düşürücü olarak kullanılmıştır.

Ayrıca sıtmayı tedavi ettiği bulundu. Araştırmacılar yakın zamanda, bakteri, virüs ve mantarları öldürebilen geniş spektrumlu bir antibiyotik olarak işlev gören zeytin yapraklarındaki elenolik asit olduğunu keşfettiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu