KıbrısManşet

Tabipler Birliği’nden örnek davranış

Genetik Laboratuvarının eksikleri bağışlarla alındı

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Genetik Laboratuvarının eksiklerinin giderilmesi için laboratuvar malzemeleri ve cihazlar satın aldı.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Mart ayında oluşturulan Covid-19 Dayanışma fonunda biriken miktarla toplum sağlına yardım etmeye devam ediyor.  Çeşitli meslek örgütler, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere birçok firma ve duyarlı insanların katkılarıyla oluşan fondan Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Genetik Laboratuvarının eksiklerinin giderilmesi için malzeme desteğinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında fonda toplanan desteklerle 561.750 TL tutarında 1050 adet PCR test kiti satın alınmış ardından 3 Nisan 2020’de ise Genetik Laboratuvarına teslim edilmişti. Tabipler Birliği son olarak  Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Genetik Laboratuvarı’ndaki eksiklerin giderilmesi için 10.335 Euro (96.580 bin 58 kuruş) ve Bin 653.60 Euro KDV karşılığı laboratuvar malzemeleri ve cihazları satın alınarak teslim edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu