FutbolKıbrısManşetSpor

Tabular yıkılıyor!

Futbol hayatını Güney Kıbrıs’ın Omonia takımında sürdüren Tahsin Özler, Kıbrıs futbol tarihine geçiyor

GÜNEY KIBRIS’TAN TAHSİN ÖZLER’E TARİHİ MİLLİ DAVET:
Futbol hayatını Güney Kıbrıs’ın Omonia takımında sürdüren Tahsin Özler, Kıbrıs futbol tarihine geçiyor. Özler, Kıbrıs U19 Milli Takımı’na davet edildi. Uzun yıllar önce karma olarak oluşturulan takımlarda Kıbrıslı Türkler yer alırken, Kıbrıs Rum basınında Tahsin’in milli takımlar seviyesinde davet alan ilk Kıbrıslı Türk olduğu belirtildi.

TAHSİN AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA BOY GÖSTERECEK:
Ulusal Altyapı Teknik Direktörü Arsen Mihailovic tarafından oluşturulan kadroda yer alan Tahsin, gelecek hafta 20 ve 21 Şubat tarihlerinde milli takımın çalışmalarına dahil olacak. Kasım ayında resmi müsabakalar oynamaya başlayacak olan Kıbrıs U19 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde de başarılı olmayı hedefliyor.

OMONIA İLE PROFESYONEL SÖZLEŞME İMZALAMIŞTI:
Yetiştiği Küçük Kaymaklı altyapısının ardından uzun yıllar Omonia altyapısında görev yapan Tahsin Özler, bu sezon başında A takım kadrosuna alınmış, geçtiğimiz hafta ise profesyonel sözleşme imzalamıştı.

“TAHSİN’İN HER TÜRLÜ MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMAYA HAKKI VARDIR”
Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkan Yardımcısı ve Milli Takımlar Sorumlusu Theodoros Theodoulou, Tahsin Özler’in Kıbrıs U19 Milli Takımı’na davet edilmesi ile ilgili olarak konuştu. Theodoulou; “Bu davet tamamen futbol kriterlerine göre yapıldı ve takımın antrenörünün kararıdır. O bir Kıbrıs vatandaşı ve Kıbrıs pasaportuna sahip, her türlü milli takıma çağrılmaya hakkı vardır” dedi. Theodoulou, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana Tahsin’in milli takıma çağrılan ilk Kıbrıslı Türk olduğunu belirtirken, oyuncunun profesyonel Omonia futbolcusu olduğunu dile getirdi.

THEODOULOU ZÜRİH’E ATIFTA BULUNDU:
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Asya Futbol Federasyonu’na üyelik süreci ile ilgili soruyu da yanıtlayan Theodoulou, “Biz sadece 2013 yılında Zürih’te imzalanan anlaşmayı tanıyoruz ve bu anlaşma Kıbrıs’ta tek yasal federasyonun KOP olduğunu belirtiyor” ifadelerini kullandı. Kıbrıs Türk tarafından herhangi bir tepkiden dolayı endişe duyup duyulmadığı yönündeki soruya Theodoulou, böyle bir endişe duymadıklarını ve Tahsin’in milli takımda yarışmaya her türlü hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu