KıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Beni sessizliğimi bozmaya zorlamayın

Gazeteci Ali Baturay’ın sunduğu programa konuk olan UBP Lefkoşa Milletevikili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, bugün sabah UBP Parti Meclisi’nin yapmış olduğu toplantıdan ve Kurultay Seçimleri ile ilgili yapılan oylama sonucundan bahsetti.

SON NOKTAYI TÜZÜK KURULTAYI KOYACAK… Bugün iki Kurultay olması konusunda uzlaşıya varıldığını ancak nihai kararı Tüzük Kurultayı’nın vereceğini ifade eden Taçoy, alınan kararın uygulamaya göreceğini aktardı.

DİĞER ADAYLAR, HASAN ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK DİYOR… Genel Başkan olarak aday olan Hasan Taçoy, adayların kendisinin geri çekileceği yönünde söylemleri olduğunu ifade ederek, “Hasan geri çekilmeyecek, kararında net” dedi.

Gazeteci Ali Baturay’ın sunduğu programa konuk olan UBP Lefkoşa Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, bugün sabah UBP Parti Meclisi’nin yapmış olduğu toplantıdan ve Kurultay Seçimleri ile ilgili yapılan oylama sonucundan bahsetti.

Öncelikle UBP’nin demografik niteliğinin zorlanmaması gerektiğini vurgulayan Taçoy, bölgesel ayrımcılığın illaki olacağını ifade etti.

Taçoy, oylamanın kapalı olması durumunda insanların daha özgür hissedeceklerini ancak açık oylama olduğunda bir kaybetme korkusu ve utanma hissinin oylamaya engel teşkil edeceğini ileri sürerek, “Ben seçmenlerimi Lefkoşa’ya taşımayacağım” dedi.

Bugün yapılan 116 kişilik UBP Parti Meclisi oylamasında 97 kişinin oy kullandığı bilgisini veren Taçoy, 45 ‘Evet’ ve 47 ‘Hayır’ oyu çıktığını belirtti.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Taçoy, şu ifadeleri kullandı:

“Sırf Bakan olduklarından ötürü Başbakan’a karşı gelmek istemediler. Parti içinde bölücülüğü ben daha önce tecrübe ettim ancak onlar etmedikleri için bu yöne gittiler. Onlar da yaşayarak görecek. Büyüklerimden şimdiden özür diliyorum çünkü ben sessiz kalma hakkımı kullanıyorum. Sessizliğimi korumaya çalışırken, bundan faydalananlar ve konsensüs sağlandığını düşünenler oldu ancak işin aslı öyle değil.”

TAÇOY: SON NOKTAYI TÜZÜK KURULTAYI KOYACAK

Bugün iki Kurultay olması konusunda uzlaşıya varıldığını ancak nihai kararı Tüzük Kurultayı’nın vereceğini ifade eden Taçoy, alınan kararın uygulamaya göreceğini aktardı.

Taçoy, yapılanların mantığına sığmadığını vurgulayarak, “UBP Parti Meclisi 6 Kurultay’dan 2’ye düşürüldü. Ben sessiz kalma niyetimi ortaya koydum, ne olur benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi lanse etmeyin. Beni sessizliğimi bozmaya zorlamayın” dedi.

“Biz bölgecilik yapıp, ayrıştırma olmasın diye bir Kurultay yapmaktaydık” diyen Taçoy, bu şekilde bölgelerin daraltılıp, kendi adaylarını seçtirmeye gideceklerini belirtti.

“DİĞER ADAYLAR, HASAN ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK DİYOR”

Taçoy, adayların kendisinin geri çekileceği yönünde söylemleri olduğunu ifade ederek, “Hasan geri çekilmeyecek, kararında net” dedi.

Kasım ayından sonra Erken Seçim için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Taçoy, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Erken Seçim’in ne zaman yapılacağını araştırmak ve yeni bir hükümet kurmak söz konusu olabilir. Ben seçilirsem seçimler daha da erken olabilir. Seçim sonrasında bazı şeyler daha farklı olmalıdır. Yerel seçimler ve belediye seçimlerinde değişiklikler olabilir. Erken seçim, hükümetin kurulması, bütçenin tamamlanması, yerel seçimlerde düzenlemeye gidilmesi gerek. Kazanırsam hizmet yarışına gireceğim. En fazla tecrübeye sahip biri olarak, ülkemdeki eksiklikleri giderebilmek için çalışacağım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu