EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Benim de içimde hırs ve istek var

Taçoy, UBP Genel Başkan Vekili ve UBP Genel Başkanlık adayı Hamza Ersan Saner’in de bulunduğu bir ortamda partililerine hitap etti

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, UBP Genel Başkan Vekili ve UBP Genel Başkanlık adayı Hamza Ersan Saner’in de bulunduğu bir ortamda partililerine hitap etti.

Parti Genel Başkanlığı adaylığı için nabız yoklamaya devam ettiğini ve hafta sonuna kadar görüşmelerini sürdüreceğini kaydeden Taçoy, başkanlık adaylığı için henüz kararının netleşmediğini belirterek destek arayışlarının sürdüğünü vurguladı.

“Ulusal Birlik Partisi, TMT’nin bir uzantısıdır ve Kıbrıs Türk halkının varlığının sesini duyurmak için kurulmuştur” diyen Hasan Taçoy, KKTC’yi kuranların partisi olan UBP’nin Mehmet Ali Talat ve Mustafa Akıncı döneminde 5-5 10 yıl kaybettiği Cumhurbaşkanlığının yeniden geri aldığını ifade etti.

“Biz kendi kurduğumuz devleti yaşatmak için o makama bizden birisini seçtik” diyen Taçoy, Türkiye ile zedelenen ilişkilerin yeniden tahsis edileceği ve Cumhurbaşkanlığının bir daha el değiştirmemesi için gereken gayreti göstereceğiz” dedi.

“Her milletvekilinde olduğu gibi benim de içimde bir hırs ve istek var. Edindiğim tecrübeye ve yaşadığım mücadeleye yeni bir mücadele daha eklemek ve yeni bir tecrübe daha kazanmak istiyorum” diyen Taçoy, “Hedefim UBP’yi daha ileriye taşıyabilmektir. Başarı öyküsüne daha büyük başarılar katabilmek ve ekip çalışmasıyla ortaya birliktelik koyabilmektir” şeklinde konuştu.

Yapacağı görüşmelerle hafta sonuna kadar kararını açıklayacağını ifade eden Taçoy, Cumhurbaşkanı ve UBP’nin diyaloğunun daha iyi noktaya taşınabileceği bir yapı oluşturulması için çalışacağım. Eğer beni bu göreve layık görürseniz, sizlere layık olmak için çalışacağım” diyerek vizyonunu ve göreve gelmesi halinde yapacaklarını partilileriyle paylaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu