KıbrısManşetToplum

Taçoy: “Çalışma izni denetimi ile ilgili cezalar sürekli yazılıyor”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, çalışma izni konusunda sürekli denetimlerin yapıldığını, memur-müfettişlerin sahada olduğunu ifade ederek, “Çalışma izni denetimi ile ilgili cezalar sürekli yazılıyor” dedi

Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekipleri ile Çalışma Dairesi personelinin, Güzelyurt bölgesinde gerçekleştirdiği denetimler kapsamında 28 kişinin çalışma izinsiz çalıştırıldığı tespit edildi, şahıslar hakkında para cezası kesildi.

Bahse konu şahıslara Çalışma Dairesi tarafından idari para cezası kesilirken, ikamet izinsiz olduğu tespit edilen 2 kişi tutuklandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Çalışma Bakanı Hasan Taçoy, polis soruşturmasının devam ettiğini, ayrıntılı bilgi alacaklarını söyledi.

Taçoy, özellikle tarım ile ilgili alanlarda çalışma izni gibi bir talep olmadığını, kimlik kartı ile gelebilme gibi bazı ayrıcalıklar olduğunu, bunların bu soruşturma özelinde de inceleneceğini belirtti.

“MEMURLAR VE MÜFETTİŞLER SAHADA”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, çalışma izni konusunda sürekli denetimlerin yapıldığını, memur-müfettişlerin sahada olduğunu bu konuda kamuoyunun rahat olması gerektiğini söyledi.

“CEZALAR SÜREKLİ YAZILIYOR”

Hasan Taçoy, “Sürekli cezalar yazılıyor bu konuda rahat olun” dedi.

Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu