KıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Cumhurbaşkanı Tatar, Genel Sekreterlik görevini bırakmam için bana baskı yaptı

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Başbakan olduğu dönemde UBP MYK'sını toplayarak, parti genel sekreterlikten çekilmesi ve bakan olması için kendisine baskı yaptığını açıkladı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy,  BRT’de Levent Kutay’ın #burasıönemli adlı programına konuk oldu.

“ERSİN TATAR GENEL SEKRETERLİKTEN ÇEKİLMEM MYK’YI TOPLADI, BASKI POLİTİKASI UYGULADI”

Olası bir kabine değişiminde görev alıp almayacağı ve parti genel sekreterliği konusundaki görüşlerini aktaran Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Başbakan olduğu dönemde, Tatar tarafından kendisine genel sekreterlik görevinden ayrılması için baskı yaptığını anlattı.

Tatar’ın genel sekreterlikten ayrılması için UBP MYK’yı dahi topladığını ifade eden Taçoy, “Bakanlık istemediğimi defalarca söylememe rağmen o beni genel sekreter değil bakan olarak istediğini ifade etti, MYK’yı topladı. Bana baskı politikasıyla genel sekreterlikten çekilmem gerektiğini söyledi” dedi.

“GENEL SEKRETERLİK SEÇİMİ 10 NİSAN’DA YAPILACAK”

Ulusal Birlik Partisi milletvekili Hasan Taçoy, UBP Genel Sekreterliği seçiminin 10 Nisan’da yapılacağını açıkladı. Taçoy, genel sekreterlik için Özdemir Berova ve Oğuzhan Hasipoğlu’nun aday olduğunu ifade etti. Genel sekreterlik için şimdilik 2 aday olduğunu ancak aday sayısının artabileceğine dikkat çeken Hasan Taçoy, kesin bir dille kendisinin parti genel sekreterliğini düşünmediğini sözlerine ekledi.

“TEKLİF GELİRSE REDDEDERİM”

“Sayın Tatar, benim teşkilatçı kişiliğim olduğunu ve bundan çekindiğini söyledi. Kendisine rakip olabilirim diye düşünmüş” diyen Taçoy, su an ne genel sekreterlik ne bakanlık görevi olduğunu belirterek, “ Bundan bir önceki grup toplantısında sayın başbakana söyledim. Böyle bir şey yapılırsa bu sefer reddederim. Görevde olanlar yeni göreve geldi. Daha 100 günlük icraatlarını tamamlamadan teklif gelirse reddederim dedim” ifadelerini kullandı.

“UBP’nin tabanı sağlam tavanı uçuyor” diyen Taçoy, vekiller ve üst kademenin her yere aday olma ihtiyacı hissettiğini söyleyerek şunları söyledi:

“UBP tabanı yere sağlam basıyor, kayıp yok. Tabanın vereceği ceza sandığa gitmemektir. UBP’li taban kendisine ve kendi politikalarına sahip çıkılmasını istiyor. UBP tabanının verdiği oylara sahip çıkmak için görev talep etmiştik. Bu partiyi iktidara taşırız sloganıyla yola çıkmıştık. Yine aynı şekilde devam ediyor.”

“SEÇİM KURULTAYDAN SONRA OLMALI”

Partiye hizmet yarışında kurultay kararı alınırsa, bunun olabilmesi için önce seçim tarihinin kararlaştırılması gerektiğini söyleyen Taçoy, seçimin kurultaydan sonra olması gerektiğini söyledi.

Başbakan Ersan Saner’in, “genel başkanlık yarışından Taçoy ve Sucuoğlu’nun neden çekildikleri onların bileceği iş” şeklindeki açıklamaları için Taçoy, yarıştan neden çekildiğini Saner’in açıklaması gerektiğini vurguladı ve sözlerine şunları ekledi:

“BAŞBAKAN NEDEN ÇEKİLDİĞİMİ AÇIKLAMAK ZORUNDA”

UBP Lefkoşa milletvekili ve kurultayda çekilen Başkan adaylarından Hasan Taçoy, “2 aday niye çekildi kendileri bilir “ şeklindeki açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Taçoy “Başbakan gaf yaptı, bu gafı düzeltmelidir” dedi. Taçoy, “ bana telefon açıp adayların çekilmesi gerektiğini detaylarıyla söyleyen kendisidir” ifadesinde bulundu. 

“Sayın Başbakan kalkıp bir iddiada bulunduysa, cevabını da verecek. Hasan Taçoy’u telefonla kendisinin aradığını benim bir kez daha hatırlatmama gerek yok. Kendisinin iddiasıyla bu noktaya gelindiğini kendisi de iyi bilir. Bir şey iddia ediliyorsa o iddianın aslını çıkıp açıklayacaklar. Geri çekilmemiz gerektiğini söyleyen kişinin bunu söylemesi, beni bu açıklamayı yapmaya iter. ‘Birinci gelen neden çekilir? İkincinin napması lazım?’ diye ben kendisine sordum. Süreç devam etmiyor mu? Size ne benim geri çekilip çekilmeyeceğimden. Beni üzerimden siyaset yapamazsınız dedim’. Sayın Saner’in dürüstlüğüne güvenirim. Nasıl soruyu sorduysa, cevabını da versin.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu