KıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Gerginliklere kulak tıkadım

“Bugün bir demokrasi sınavı veriyoruz ve tüm ülkeye demokrasinin nasıl işlediği göstermek için buradayız” diyen Taçoy, “UBP, vizyonu, misyonu, tecrübesi ve bilgi birikimi ile KKTC’ye layık bir seçimi bir kez daha ortaya koyuyor, bir şölen yaşatıyor” şeklinde konuştu

GIYNIK ÖZEL

Ulusal Birlik Partisi’nin 11. Olağanüstü kurultayının en büyük öneminin UBP’nin Genel Başkanı’nı seçerken aynı zamanda ülkenin Başbakanı’nın da seçilmesi olduğunu vurgulayan UBP Genel Başkan adayı Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “Bu güzellikle, bu inançla ve bu hırsla yola çıkıp bugün bu coşkuyu yaşayarak Ulusal Birlik Partisi’nin genel başkanı seçilecek” dedi.

“Bugün bir demokrasi sınavı veriyoruz ve tüm ülkeye demokrasinin nasıl işlediği göstermek için buradayız” diyen Taçoy, “UBP, vizyonu, misyonu, tecrübesi ve bilgi birikimi ile KKTC’ye layık bir seçimi bir kez daha ortaya koyuyor, bir şölen yaşatıyor” şeklinde konuştu.

“Ben gerginlikleri hiçbir şekilde dinlemedim, kulak asmadım, duymadım ve duymakta istemedim. Bu dönemde UBP’nin en çok ihtiyacı olan şey birlik ve beraberliktir. Biz ülkeyi birleştirmek, bir arada tutmak için bu yola çıktık. UBP’nin büyüklüğünü, UBP’nin demokrasiye olan inancını sorumluluk anlayışıyla sürdürmek gerekiyor” diyen Taçoy, “UBP Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi büyüklüğünü gösterdi. Bugün bir kez daha bu büyüklüğünü gösterecektir” dedi.

Önümüzdeki süreçte hükümetin nasıl şekilleneceğiyle ilgili soruya da yanıt veren Taçoy, UBP yetkili kurularının aldığı kararlar çerçevesinde hareket edileceğinin altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu