GenelKıbrısManşet

Taçoy, Limasol’daki cami saldırısına tepki gösterdi

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, Limasol’daki İbrahimağa Köprülü Camisi’ne yönelik molotoflu saldırıya tepki gösterdi.

Yaptığı açıklama ile saldırıyı kınayan Taçoy, sorumluların bir an önce bulunarak hat ettikleri cezaya çarptırılmaları gerektiğini söyledi.

Taçoy açıklamasında şunları kaydetti:

“Güney Kıbrıs’taki Limasol İbrahimağa Köprülü Camisi’ne yönelik menfur saldırı büyük bir üzüntü ve aynı zamanda da tepkiyle karşılamaktayım.
Kutsal ibadet yerlerimize yönelik saldırılar ne yazık ki sistematik bir şekilde devam etmektedir.

Rum Yönetimi eğer bu tür saldırılara gerçekten karşıysa, son olayın sorumlularını en kısa sürede yakalayıp hak ettikleri cezayı vermekle mükelleftir.

Unutulmamalıdır ki, Allah’a inanmış insanların kutsal ibadet yerlerine yönelik saldırı sadece bir dine değil, dünya üzerindeki diğer tüm dinlere yönelik ciddi bir saygısızlıktır.

Asla kabul edilemez.

Gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer tüm Müslüman ülkelerindeki farklı dinlere ait kutsal mekanlara gösterilen özen ve korumayı, başka ülkelerdeki kendi dinimize ait kutsal mekanlarımız için de beklemek en doğal hakkımızdır.

Camimize yönelik saldırıyı şiddetle kınarken, bu gibi olayların artık son bulması için tüm ilgilileri de üzerlerine düşeni yapmaya davet ederim. “

Diğer Haberler

Başa dön tuşu