GenelKıbrısManşet

Taçoy: Milletvekili olabilmesi için prosedürler var

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Hüseyin Özgürgün yeniden milletvekilliğine aday olur mu sorusuna yanıt verdi.

Siyasette yıllarca yan yana çalıştıklarını aktaran Taçoy, bir yıl önce Kurultay öncesi Özgürgün ile telefonda görüştüklerini ve o görüşmede kendisinden meclise destek arzuladığını söylediğini karşılığında Özgürgün’den bakarız yanıtı aldığını ifade etti.

Taçoy, Özgürgün’ün milletvekili olabilmesi için son üç yıllık süre içerisinde 6 ay KKTC’de ikamet etme zorunluluğu olduğunu ve yazılı prosedür bir şekilde aşılsa bile milletvekilliği için mecliste yemin etmesi gerektiğinin altını çizdi ve şunları aktardı, “Özgürgün çocukluktan beri arkadaşım. Yıllarca yakın çalışma arkadaşı olduk.  İkimiz birbirimizi anlayarak hareket ettik. Bir şekilde yurt dışına gitti, geri gelmek istiyor ama geri gelmesi için önündeki engellerin kalkması gerekiyor. Bu engellerin kalkması içinde milletvekili olmak istiyor ama yönlendiren kişiler bir şeyi nasıl anlatıyor bilmiyorum üç yıl içerisindeki son 6 ay içinde ikamet zorunluluğu aranır. Bir şekilde vekilliğe aday oldu diyelim ve seçim kazandı. Nasıl milletvekili olunur? Mecliste yemin etmeniz lazım.  Bu prosedür yazılı ve her kişi için geçerli olan bir şeydir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu