KıbrısManşet

Taçoy: Ne sizin ne benim ne de başkasının müdahale hakkı yoktur

Meclis Genel Kurulu'nda bulunmayan Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun gıyabında yapılan eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor. 

ELİF DÜLGER

Meclis Genel Kurulu’nda bulunmayan Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun gıyabında yapılan eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor.

Meclis Genel Kurulu’na çıkan ana muhalefet partisi milletvekilleri kabinede yapılan değişikliği eleştiriyor.

CTP milletvekili Doğuş Derya’nın konuşmasının ardından cevap vermek adına kürsüye çıkan Çalışma Bakanı Hasan Taçoy, “Başbakan’ın kendi tercini ancak kendi bilir. Ne sizin ne benim ne de başkasının müdahale hakkı yoktur. O çalışma arkadaşlarını kendi seçer. Siz de Bakanlar Kurulu’nun ne yaptığını değil, ne yapıldığını sorgularsınız” ifadeleri ile Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun kabine değişikliği kimsenin sorgulamaya hakkı olmadığının altını çizdi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin yerinden söz alarak Yeni Çalışma Bakanı Hasan Taçoy’a, “Tabii ki kabine oluşturmak Sayın Başbakan’a ait bir karardır, istediği kişiyi görevlendirir ancak kamu menfaati açısından bir kişi görevden alarak başka bir kişi görevlendirmenin açıklaması olması gerekiyor” sözleri ile “Sizin görev değişikliğinizin kamu yararı bakımından gerekçesi nedir, bilginiz var mı? 3 haftayı doldurmadan makamdan gitmenizi gerektirecek nasıl bir donanım eksikliği ya da hatanız söz konusu oldu”  sorusunu yöneltti.

Şahali’nin sorusuna cevap veren Taçoy ise, “Sayın Başbakan uygun olanın bu olduğuna karar verdi büyük ihtimalle ve bunu uygun gördü. Başbakan’ın takdiridir, benim sorgulama hakkım yok. Aldığım görevi yaparım” yanıtını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu