KıbrısManşet

Taçoy: Özersay’ın istifası kabul edilmeli

Taçoy, soru üzerine, Kudret Özersay’ın istifasının kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Kudret Özersay’ın milletvekilliğinden çekilme (istifa) kararını değerlendirdi.

Taçoy, BRT’de katıldığı “Burası Önemli” programında konuyla ilgili soru üzerine, Kudret Özersay’ın istifasının kabul edilmesi gerektiğini, istifanın tek taraflı müessese olduğu görüşünü dile getirdi.

19 Mayıs’ta HP Parti Meclisi’nde Meclis’ten çekilme (sine-i millet) kararı alınmıştı.

Partinin üç milletvekilinden biri olan Kudret Özersay, vekillikten istifasını içeren dilekçesini 27 Mayıs Cuma günü Meclis Başkanlığı’na sunmuştu.

31 Mayıs Salı günü toplanan Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı, Özersay’ın milletvekilliğinden çekilme isteminin gerçekliğinin saptandığına karar vermişti.

Alınan karar doğrultusunda Özersay’ın istifa kararı, 6 Haziran’da yapılacak Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülerek, oylamaya sunulacak.

İstifa kararının onaylanması için Genel Kurul’da hazır bulunan milletvekillerinin salt çoğunluğu (yarıdan bir fazla) yeterli olacak.

Kudret Özersay, Meclis Divanı’nda yapılan toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “Her ne kadar halkın iradesine çok saygılı olmasalar da bizim vekillikten çekilme isteğimize saygı duymalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

23 Ocak’ta yapılan erken genel seçimlerinden Halkın Partisi  (HP) yüzde 6,68 oy almış, Cumhuriyet Meclisi’nde ise 3 sandalye elde etmişti.

Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’ın milletvekilliğinden çekilmeleri konusundaki belirsizlik sürüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu