KıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Parti bölünmesin diye bu kararı aldık

UBP Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, müdahale iddialarını kesin bir dille reddetti

GIYNIK ÖZEL

Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy’un adaylıktan çekilmesi sonrası UBP’nin olağanüstü kurultayı iptal edilirken, söz konusu karar sonrası bir TV kanalının canlı yayınına bağlanan UBP Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, müdahale iddialarını kesin bir dille reddetti. Tüm halkımızdan özür dileyerek şunu yapmalarını istiyorum, bizi anlayışla karşılasınlar. Türkiye müdahale etti, Türkiye onu ya bunu ister gibi konuları gündeme getirmek kimseye fayda sağlamaz” dedi.

UBP Genel Başkan adayı Hasan Taçoy’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“20 gün sonra tek adaylı bir kurultay gerçekleşecek. Genel Başkan vekilimiz hükümet kurma görevini alacak ve 20 gün sonra tek adaylı kurultayda Hamza Ersan Saner genel başkan olacak.

“PARTİ BÖLÜNMESİN DİYE”

Ben bu durumdan huzurluyum. Bu kurultay devam etseydi, kırılmalar olacaktı ve hükümet kurulamayacak noktaya gelecektik. Bu kritik dönemde çok daha farklı bir süreç yaşayacaktır.

Ülkede bir icraat hükümeti kurmak yerine UBP’nin iç meselelerini tartışır durumda olacaktık. Tüm bunları konuştuk, ben kendi iç hesaplaşmamı yaptığım zaman en doğru hareketin bu olduğunu düşündüm. İlk turda fazla aday arasında geçen bir yarışta sorun olmazdı ama iki aday arasında kalan bir yarışta partinin bölünmesinden endişe ettik.

“HENÜZ BİR TEMASIMIZ YOK”

Şu an için hükümet kurmaya yönelik bir temasımız yok. Bundan sonraki süreçte parti yetkili kurullarımız hükümetin kurulmasına yönelik karar verecek. Biz hükümetin kurulması için gerekli çalışmaları yapacağız. Önemli olan bir icraat hükümetinin kurulabilmesidir. Artık 10-15 günlük süre içerisinde hükümet kurulacak ve sorunlara odaklanacağız. Elbette parti içinde farklı görüşlerde oldu ama günün sonunda Hamza Ersan Saner’in üzerinde uzlaşı sağlanarak bu karar açıklandı.

“BİZİ ANLAYIŞLA KARŞILASINLAR”

Ben dün akşam önce Güzelyurt’ta ardından İskele ve sonrasın da Girne’deydim. Şahitlerim de var, ben gizli bir toplantı gerçekleştirmedim bir müdahaleye maruz kalmadım. Tüm halkımızdan özür dileyerek şunu yapmalarını istiyorum, bizi anlayışla karşılasınlar. Türkiye müdahale etti, Türkiye onu ya bunu ister gibi konuları gündeme getirmek kimseye fayda sağlamaz.

“BASKIYLA GENEL SEKRETERLİKTEN İSTİFA ETTİM”

Bugünkü Cumhurbaşkanımız, eski parti genel başkanımız bana bakanlık görevi vermek istedi, ben parti genel sekreterliğinde kalmak istedim, bana bu yönde bir baskı yaptı ve ben genel sekreterlik görevinden istifa etmek zorunda kaldım. Ben parti genel sekreterliği görevinde kalmak istiyordum.

“BÜTÇEYİ KONUŞURKEN BU ÖNERİ GELDİ”

Sayın Faiz Sucuoğlu’yla bu konuyu dün akşam konuşmadık. Gerçekleştirdiğimiz grup toplantısında önce bütçeyi tartıştık, partinin geleceğini tartıştık ve daha sonra bu görüş geldi. Bu konu toplantıda gündeme geldi. Dün akşam konuyu konuşmadık.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu