GenelKıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Saner geçici olarak buradayım deseydi bugün bu sorunlar yaşanmayacaktı

UBP Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy katıldığı bir tv programında 6 bölgeli seçimin yanlışlığına dikkat çekerek tek merkezli bir seçimin partinin gücünü ortaya koyacağını söyledi.

UBP Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy katıldığı bir tv programında 6 bölgeli seçimin yanlışlığına dikkat çekerek tek merkezli bir seçimin partinin gücünü ortaya koyacağını söyledi.

UBP’de 1 yıllık süreçte kurultayla ilgili sorunların olduğunu ve Başbakan Ersan Saner’in bir geçiş dönemi için Olağan Kurultay’a kadar getirildiğini hatırlatan Taçoy,  “Saner, geçici olarak buradayım deseydi bugün bu sorunlar yaşanmayacaktı.  Hükümet yapılanması da farklı bir şekil alacaktı. Kendi içinde problemleri olan ortakların UBP içerisinde bir problem arama ve varoluş kavgası vermesi ayrı bir mevzu. YDP kendi içinde bulundurduğu çatışma ortamı ve bölünmeyi UBP’ye karşı yapmış olduğu eylemlerle cevap vermeye çalışıyor” dedi.

UBP’de Tüzük Kurultayı ile ilgili gelişmeleri yorumlayan Taçoy, yapılmak istenen değişiklikleri desteklemediğini kaydetti.

İrsen Küçük – Ahmet Kaşif seçiminde partinin mahkemelere düştüğünü anımsatan Taçoy, özellikle Genel Sekterliğin ortadan kaldırılmak istenmesi ile yine bazı sorunların baş gösterebileceğini, diktatörlük gibi bir durumun ortaya çıkacağına dikkati çekti.

6 bölgeli yapılması düşünülen seçimlerin yanlışlığına dikkati çeken Hasan Taçoy, merkezi yoklama olacak bir işlemin tek bir noktada yapılması gerektiğini, bunun da gücü ortaya koyduğunu belirtti. Taçoy, UBP MYK’sının belirlemiş olduğu üye kabul tarihini kendisinin de uygun bulduğunu, ancak yapılması istenen diğer değişiklikleri uygun bulmadığını dile getirdi.

Hasan Taçoy, kurultayda kazanması durumunda ya mevcut hükümet ya da farklı bir yapı ile seçim hükümeti kurulacağını ifade ederek yapılacak seçimden sonra iş başına geldiklerinde reformları hayata geçirmeyi planladığını aktardı.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu