KıbrısManşet

Taçoy: Siyasetsiz kalmış olan muhalefet, siyasetini kazanmaya çalışıyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘50+1’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘50+1’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de düzenlenen 5+BM gayriresmi toplantısına ilişkin olarak konuşan Taçoy, “İlk kez Türkiye ile birlikte aynı dili konuşuyoruz…” dedi.

Rum yönetiminin Cenevre’ye giderken hiçbir öneri götürmediğine işaret eden Taçoy, Rum Yönetimin lobi faaliyetlerine başlatacağını, Nikos Anastasiadis’in bunu açıkça açıklamalarında ortaya koyduğunu belirtti.

“SİYASETSİZ KALMIŞ OLAN MUHALEFET, SİYASETİNİ KAZANMAYA ÇALIŞIYOR”

Muhalefet partilerinin ortamı germeye çalıştığına dikkat çeken Hasan Taçoy, “Esas siyasetleri olan Kıbrıs’ta federal bir çözüm iddiaları yok olmuştur, siyasetsiz kalmışlardır. Doğru yanlış hepsini eleştiriyorlar. Siyasetsiz kalmış olan muhalefet, siyasetini kazanmaya çalışıyor…” ifadelerini kullandı.

UBP’li vekil Taçoy, “Pandemi bir yandan, ülke sosyal ve sosyo-ekonomik olarak kötü durumda, toplum zaten patlamaya hazır bir şekilde duruyor… Muhalefete siyasi sorumluluğunuz nerede diye sormak lazım…” şeklinde konuştu.

“UBP’NİN BUGÜNKÜ ŞARTLARDA SEÇİME GİTMESİ YÜZDE 30’LARDA BİR OY ALMASI DEMEK”

Erken seçim konusunun tartışmalara yol açması nedeniyle de konuşan Hasan Taçoy, şöyle devam etti:

“UBP’nin bugünkü şartlarda seçime gitmesi yüzde 30’larda bir oy alması demektir. Diğer siyasi partilerin alacağı sonuç bellidir. Hiç kimsenin bu şartlarda kendi başına ‘ben şunu yaparım bunu yaparım’ tavrında olmaması gerekir. Sırf popülist yaklaşımlarla Nisan da olsun Ağustos’ta olsun demek yanlıştır… Bir şey olacağı yok, yine koalisyon olacak. Bu ortamın değişmesi için siyasi partilerin daha dirayetli bir duruş sergilemesi gerek.

Bu ülkeyi kurtarma operasyonuysa bu, bazı işleri başlatmamız gerekmektedir. Korkak bir siyasetle hiçbir şey olmaz, dik duracaksınız…

5 Kasım 2021 tarihine kadar bu süreç tamamlanmak mecburiyetindedir. Kurultayınızı yapmak zorundasınız. Muhakkak bunun dikkate alınması gerek. En azından yaptığın yasağa karşı saygın olsun. Biz muhakkak bunları yapmak, tamamlamak mecburiyetindedir. 2022 yılı seçim yılıdır. Herhangi bir ayda seçim yapılır ve bu erken seçim olarak sayılmaz.“

Kaynak : Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu