KıbrısManşetSiyasetToplum

Taçoy son noktayı koydu!

Siyasetin rahatlaması için Bakanlık makamından geri çekilmesi gerektiğini dile getiren Taçoy, Başbakan Ünal Üstel’in kendisiyle çalışmak istememesi halinde istifa edebileceğini vurguladı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ ‘ŞİMDİLİK’ ERTELENDİ
UBP-DP-YDP hükümetinden uzun süredir devam eden hükümet ve kabine krizinde sular durulmuyor. Milletvekilliği ara seçiminde UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’in 1 milletvekilliğini daha kazanıp YDP’yi hükümet dışına itme planları suya düşerken, oklar yeniden UBP’nin iç hesaplaşmalarına döndü. Geçtiğimiz hafta gerçekleşmesi beklenen kabine değişikliği, hükümet ortaklarının ‘sürpriz’ Ankara ziyareti ile 20 Temmuz sonrasına ertelendi. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde KKTC’de bir kriz ortamı istemeyen Ankara yönetimi, kabine değişikliğini ‘şimdilik’ veto etse de bu gelişme ülke siyasetinde kaynayan kazanı sakinleştirmeye yetmedi.

“TAKDİR EDİLMEZSEM GİDERİM”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, katıldığı programda; son dönemde sürekli gündemden düşmeyen, olası bir kabine değişikliğinde görevden alınacağı yönündeki iddialara son noktayı koydu. Siyasetin rahatlaması için Bakanlık makamından geri çekilmesi gerektiğini dile getiren Taçoy, “Gereği neyse biz kendi içimizde bunu halledeceğiz” dedi. Bakanlık görevinden istifa etmeyi düşündüğünü açıklayan Taçoy, “Makamlar hiç kimseye baki değildir. Takdir edildim geldim, takdir edilemezsem giderim” sözleriyle Başbakan Üstel’e mesaj verdi.

“KİMSEDEN BAKANLIK TALEP ETMEDİM”
Başbakan Ünal Üstel’in kendisiyle çalışmak istememesi halinde istifa edebileceğini vurgulayan Taçoy, “Ben 295 aylık vekilim. Hiçbir genel başkandan bakanlık talep etmedim. Bana verilen tüm görevleri yerine getirdim” dedi. “Beni görevden almak, benim bulunduğum makamı haysiyetsizleştirmek demektir” diyen Taçoy, “Bu iddialar benim motivasyonumu düşüremez. Benim görevim neyse onu yaparım” şeklinde konuştu.

HERŞEYİN UCU KURULTAYA DOKUNUYOR
UBP tüzüğüne göre Kasım 2023’te gerçekleştirilmesi beklenen UBP kurultayında yeniden aday olmasına kesin gözle bakılan ve kararının bu yönde olduğunu kendisi de açıkça dile getiren Hasan Taçoy’un adının kabine değişikliğinde ilk sırada geçmesinin en büyük nedeni olarak ‘adaylık kararı’ görülüyor. Öte yandan Taçoy’un istifa ısrarının nedeni olarak da yine kurultay adaylığı ön plana çıkıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu