KıbrısManşetSiyaset

Taçoy, UBP’de kurultay tarihi bir an evvel belirlenmelidir

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, “UBP’de kurultay tarihi bir an evvel belirlenmelidir” dedi.

Yeni Bakış gazetesinin UBP kurultay sürecindeki belirsizliklere ilişkin sorularını yanıtlayan Hasan Taçoy, parti tüzüğünün kurultayın 2 yılda bir yapılacağını söylediğine dikkat çekerek, ilgili siyasi partiler yasasında ise, “tüzükte aksi belirtilmedikçe kurultayların belli sürede yapılmadığı takdirde 3 yılda bir” ifadelerinin yer aldığını hatırlattı.

Taçoy, parti içinde bunun arkasına saklananlar olduğunu ifade ederek, tüzüğe göre kararın şimdi alınması gerektiğine vurgu yaptı

Taçoy, 2 yılın 28 Ekim’de dolacağını, Başbakan Ünal Üstel’in kurultay yapmak istemediğini düşünmediğini belirterek, “umarım ki yakın zamanda Başbakan kurultay tarihini belirlemek için kolları sıvayacaktır” dedi.

Hasan Taçoy, kurultay tarihinin belirlenmesiyle birlikte aday çıkacağını daha önce de açıkladığını, bu kararından vazgeçmediğini söyledi.

Hasan Taçoy, ülkenin en büyük sorununun ekonomi olduğunu belirterek, bu sorunun düzeltilmesi ya da ileriye taşınması yapılması gerekenlerin bir şekilde giderilebileceğini, ancak ülkede sistemsiz olan çok şey olduğunu söyledi. Taçoy, tüm bunların üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyerek, “birçok şeyin tartışmasının en baştan başlaması gerekir diye düşünüyorum. Hep birlikte taşın altına elimizi koymak gerekir” diye konuştu.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, kurultay tarihinin parti meclisi tarafından belirlenmesi gerektiğini belirterek, aday olduğunu söyledi.

Taçoy, tüzüğün 21’nci maddesinin, “2 yıl aradan sonra kurultaya gidilir” demekte olduğunu hatırlatarak, 2 yılın 28 Ekim’de dolacağını belirtti. Taçoy, bu nedenle bir an evvel UBP’nin kurultay tarihini belirlemesi gerektiğini ifade ederek, diğer taraftan siyasi partiler yasasına dikkat çekti. Taçoy, siyasi partiler yasasının, “bir partinin üst tüzüğüne göre eğer ki 2 yıl sürede kurultay yapılmazsa en fazla 3 yıl içinde yapılmalıdır” demekte olduğunu söyleyerek, bu maddenin arkasına saklananlar olduğunu, ancak tüzüğümüze göre kararın şimdi alınması gerektiğine vurgu yaptı. Taçoy, Başbakan Ünal Üstel’in kurultay yapmak istemediğini düşünmediğini belirterek, “umarım ki yakın zamanda Başbakan kurultay tarihini belirlemek için kolları sıvayacaktır” dedi. Hasan Taçoy, kurultay tarihinin belirlenmesiyle birlikte aday çıkacağını daha önce de açıkladığını, bu kararından vazgeçmediğini söyledi.

“Sistemsiz olan çok şey var”
Hasan Taçoy, ülkenin en büyük sorununun ekonomi olduğunu belirterek, bu sorunun düzeltilmesi ya da ileriye taşınması için ne yapılır ne yapılmaz bunun bir şekilde giderilebileceğini, ancak ülkede sistemsiz olan çok şey olduğunu söyledi. Taçoy, tüm bunların üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyerek, “birçok şeyin tartışmasının en baştan başlaması gerekir diye düşünüyorum. Hep birlikte taşın altına elimizi koymak gerekir” diye konuştu.

“Gelecek yılın hayat pahalılığı dahi satın alınması gerekir ki istikrarlı bir çalışma olsun”
Taçoy, asgari ücret konusundaki soruyu da yanıtlayarak, “sadece hayat pahalılığı ile ilgili değil, gelecek yılın hayat pahalılığı dahi satın alınması gerekir ki istikrarlı bir çalışma olsun” dedi. Hasan Taçoy, Çalışma Bakanlığı yaptığı günlerde, asgari ücretle ilgili görüşünü şu şekilde dile getirmişti: “Dünyada birkaç tür asgari ücret belirleme çalışması var.
Dünya, asgari ücreti ulusal olarak, bölgesel olarak, sektörler olarak ilan etti veya yapılan işe, işletmelerin büyüklüğüne, nüfusa göre tespit etti. Komisyonun, sadece asgari ücreti belirlemek için değil çalışma koşullarını tartışmak, Çalışma Yasası, İş Yasası değişikliklerini konuşmak için de bir araya gelmesi gerekir. Tek asgari ücret yani ulusal asgari ücretin olması görüşündeyim. Hayat pahalılığının üzerinde yüzde yarım-bir puanı aşmayacak şekilde bir yuvarlamaya gitmek olabilir. Asgari ücretin reel anlamda ülkenin hayat koşullarına uygun bir halde hareketini sağlamak gibi bir düşüncem vardır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu